Δεν πέτυχε το χρώμα σε σοβά, ξύλο ή μέταλλο κατά την ανακαίνιση;!Οι 4 αιτίες που πρέπει να ξέρεις για την αστοχία χρωμάτων!

Δεν πέτυχε το χρώμα σε σοβά, ξύλο ή μέταλλο κατά την ανακαίνιση;!Οι 4 αιτίες που πρέπει να ξέρεις για την αστοχία χρωμάτων!

Πολλές φορές διαπιστώνουμε ότι η βαφή σε σοβά, ξύλο ή μέταλλο απέτυχε.
Η αστοχία των χρωμάτων οδηγεί σε κακό αισθητικό αποτέλεσμα, φθορά και δαπάνη περισσότερων χρημάτων για την επιδιόρθωσή τους.

Πού θα αναζητήσουμε τα λάθη ; Στις επιλογές ΠΡΙΝ την εφαρμογή του!

Διότι, η σωστή εφαρμογή των υλικών, όπως προδιαγράφονται από τις εταιρείες παραγωγής και τα εργοστάσια, είναι μία σοβαρή υπόθεση κατά την ανακαίνιση των επαγγελματικών χώρων.

Παρακάτω καταγράφουμε τα 4 κύρια λάθη που γίνονται κατά την ανακαίνιση.
Μπορεί η αποφυγή τους να φαίνεται αυτονόητη αλλά αποτελεί τους κυριότερους παράγοντες που το τεχνικό αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει!1.

1. Σαθρό υπόστρωμα

Αποφεύγουμε την βαφή σε σαθρό υπόστρωμα.
Πριν εφαρμόσουμε το νέο χρώμα, ελέγχουμε την καταλληλότητα του υποστρώματος, δηλαδή της βάσης επάνω στην οποία θα εφαρμοστεί η βαφή.
Π.χ. Αν πρόκειται για εξωτερικό τοίχο, ελέγχουμε την ποιότητα του σοβά.

συντήρηση ξενοδοχείου

Σε αυτή την περίπτωση, επιλέγουμε primer ως βάση, πριν την εφαρμογή της βαφής,
επειδή εξασφαλίζει ικανοποιητική πρόσφυση βαφής, εφαρμογή και απορρόφηση του υλικού, σφραγίζοντας μόνιμα τις ρηγματώσεις.

 

 

 

 

 

2.Κρυμμένη υγρασία

Διαπιστώσατε κρακελάρισμα ή κομμάτια υλικού π.χ. φλούδες να αποκολλούνται;
Ενδέχεται να έχει γίνει βαφή σε νοτισμένο υπόστρωμα με υγρασία πάνω από 4%.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν βάφουμε μέρες με υγρασία, επιλέγοντας ηλιόλουστες ημέρες.

Ξύλινες ή μεταλλικές επιφάνειες έχουν ‘’’’πετάξει το χρώμα;

Άλλη μία ένδειξη ότι η βαφή έχει γίνει ενόσω το ξύλο έχει υγρασία.συντήση μετάλλου

Αποφεύγουμε την βαφή σε ξύλο με υγρασία, περισσότερο ή λιγότερο από το φυσικό ποσοστό υγρασίας (15%) που περιέχει, αφού πρόκειται για ζωντανό, φυσικό υλικό.

Όσο για τις σιδερένιες επιφάνειες, αποφεύγουμε την βαφή του σιδήρου χωρίς απομάκρυνση της σκουριάς και της χρήσης του κατάλληλου αντιοξειδωτικού, δηλαδή του μίνιου.

  1. Χαμηλή ή υψηλή θερμοκρασία την ημέρα της εφαρμογής

Η εφαρμογή των χρωμάτων κατά τις ημέρες με ακραίες θερμοκρασίες, μπορεί να αποδειχτεί αποτυχής, αφού οι πολύ χαμηλές ή οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες κάτω από έντονη ηλιοφάνεια, δυσχεραίνουν την σωστή εφαρμογή τους.

 

Μακροπόθεσμα θα εμφανιστούν σημάδια π.χ. ρηγματώσεις, σκασίματα, που αποτελούν σημάδια κακής πρόσφυσης.

Ανάλογα με την τοποθεσία του ξενοδοχείου ή του συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων ή διαμερισμάτων, αναζητήστε το κατάλληλο υλικό που αρμόζει στην ιδιαιτερότητα του ακινήτου. Για παράδειγμα, οικοδομές κοντά στην θάλασσα που βάλλονται από την υγρασία, διαφέρουν από τα αστικά ακίνητα που ποτίζουν από το καυσαέριο!

βαφή επίπλου

 

  1. Αναξιόπιστη εταιρεία χρωμάτων και ανειδίκευτο συνεργείο

Τέλος, εμπιστευόμαστε μόνο αξιόπιστες εταιρείες χρωμάτων που παρακολουθούν την τεχνολογία των υλικών, καινοτομούν, βελτιώνουν τα προϊόντα τους με βάση τις αλλαγές του κλίματος και προσφέρουν μακρόχρονη εγγύηση ζωής για τα υλικά τους.

Η εφαρμογή των χρωμάτων θα πρέπει να γίνεται όπως συστήνει η παραγωγός εταιρεία, ακολουθώντας συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές και όχι όπως έχει συνηθίσει ο …μάστορας.

Συνιστάται να επιλέγονται συμπληρωματικά υλικά της ίδιας εταιρείας που έχουν μελετηθεί να συνεργάζονται άριστα μεταξύ τους.

 

Η υπηρεσία Ανακαίνισης ξενοδοχείου και ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων περιλαμβάνεται στο πακέτο υπηρεσίας της HOSTCOMPASS,  PREMIUM

Tags: Ανακαίνιση Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων
Θέλετε να προηγηθείτε από τους ανταγωνιστές σας;

Λάβετε το ενημερωτικό μας έντυπο για τις
5 παγκόσμιες τάσεις στον Τουρισμό που θα σας ωφελήσουν!

5-hospitality-trends

Παρακαλώ εισάγετε το email σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!