Διαρρύθμιση μπάνιου: 5 πρακτικά tips!

Διαρρύθμιση μπάνιου: 5 πρακτικά tips!

Γνωρίζετε ότι οι περισσότερες αρνητικές κριτικές από του επισκέπτες που αφορούν τα bnb καταλύματα καταγράφουν την κακή εσωτερική διαρρύθμιση του μπάνιου, την έλλειψη εργονομίας, το μικρό μέγεθος και την απουσία αισθητικής του;

Αν η εσωτερική διακόσμηση μπάνιου είναι κάτι που μπορεί να βελτιωθεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, τότε η μέγιστη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου του μπάνιου, δηλαδή η σωστή διαρρύθμιση των ειδών υγιεινής, σε συνδυασμό με έξυπνες λύσεις αποθήκευσης!

Tip no 1!
Η λύση διαρρύθμισης μπάνιου που αποδίδει περισσότερο ελεύθερο χώρο είναι η τοποθέτηση των ειδών υγιεινής σε σειρά, ευθυγραμμίζοντας το έπιπλο μπάνιου, με την λεκάνη και το ντουζ.
Η βασική ιδέα είναι να τοποθετηθούν όλα τα είδη που διαθέτον βάθος μεγαλύτερο των 45 εκ από την ίδια πλευρά, επιτρέποντας στην πόρτα να ανοίξει άνετα.

Tip no 2!
Το κρεμαστό έπιπλο μπάνιου, δηλαδή το έπιπλο χωρίς πόδια, θα δώσει την εντύπωση μεγαλύτερου χώρου, που θα εξασφαλίσει θετικά σχόλια για την αισθητική του μπάνιου αλλά και λιγότερο χρόνο για την καθαριότητα από την καθαρίστρια!

Tip no 3!
Ντουζιέρα ή μπανιέρα;!
Το αιώνιο ερώτημα!
Η εντύπωση μεγαλύτερου μπάνιου θα δημιουργηθεί αν αντικαταστήσετε την μπανιέρα, που συναντάμε σε  παλιά κυρίως διαμερίσματα, με καμίνα ή ντουζιέρα και ένα προστατευτικό τζάμι αμμοβολής.

Ειδικά στην περίπτωση του απλού ντους, ο ενιαίος πλέον χώρος μέσα στο ντους αυξάνει τον ωφέλιμο χώρο για το μπάνιο μας, ενώ με την σωστή διακοσμητική επιλογή πλακιδίων το αισθητικό αποτέλεσμα πραγματικά…απογειώνεται!

Εκμεταλλευτείτε τις κρυφές εσοχές στο ντους για να τοποθετήσετε τα απαραίτητα amenities!
Αφού τοποθετήσετε τις απαιτούμενες σωληνώσεις, εκμεταλλευτείτε τα κενά που δημιουργούνται στον εσωτερικό των τοίχων για να αποφύγετε τα επικίνδυνα αξεσουάρ μπάνιου που προεξέχουν μέσα στο ντους! Safety first όπως λέμε!

Tip no 4!
Αν δέχεστε κρατήσεις διαμονής περισσότερο από 3 ημέρες, θα ήταν σκόπιμη η τοποθέτηση εντός πλυντηρίου ρούχων.
Προσοχή όμως!

Μην τοποθετήσετε την ογκώδη συσκευή εντός μπάνιου αν διαθέτετε μικρό χώρο. Σας προτείνουμε μία αποθηκευτική στήλη που θα κρύψει το πλυντήριο και θα εξασφαλίσει τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο για απορρυπαντικά και είδη ιματισμού.

Mην παραμελήσετε τον αποθηκευτικό χώρο μπάνιου!
Οι επισκέπτες σας έχουν ανάγκη από ένα μεγάλο καθρέπτη, λειτουργικό φωτισμό, και ελεύθερο χώρο στο έπιπλο μπάνιου να τοποθετήσουν τα καλλυντικά τους αλλά και ικανό χώρο να κρεμάσουν τις πετσέτες τους.

Tip no5!
Επιλέξετε να αντικαταστήσετε το παλιό καλοριφέρ με μία σύγχρονη πετσετοκρεμάστρα για να κερδίσετε ωφέλιμο χώρο και κομψό design!

Μία πρακτική θέση είναι πάνω από το ύψος του επίπλου μπάνιου και κοντά στον νιπτήρα ή στο ντουζ.

Η λύση αυτή ενδείκνυται για ανήλιους χώρους που δεν αερίζονται εύκολα, διότι ενώ θερμαίνει το χώρο, ταυτόχρονα κάνει πιο…χουχουλιάρικες τις πετσέτες και τα μπουρνούζια!

Κλείνοντας, επαναλαμβάνουμε ότι οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά!
Ξέρουμε ότι η μεμονωμένη εφαρμογή των παραπάνω λύσεων μπορεί να μην λύσει το πρόβλημα χώρου στο μπάνιο του bnb σας, αλλά η συντονισμένη εφαρμοφή τους θα σας χαρίσει παραπάνω από το τυπικό λουτρό… έναν χώρο υγιενής και ευεξίας!

Αν χρειάζεστε την καθοδήγηση ή την βοήθειά ενός ειδικού, έμπειρου συνεργάτη στο χώρο της διακόσμησης για το πώς να αναδείξετε τον bnb χώρο σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!

Tags: Αρχιτεκτονική Μελέτη, Διαρρύθμιση
Θέλετε να προηγηθείτε από τους ανταγωνιστές σας;

Λάβετε το ενημερωτικό μας έντυπο για τις
5 παγκόσμιες τάσεις στον Τουρισμό που θα σας ωφελήσουν!

Παρακαλώ εισάγετε το email σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!