Ποια είναι η κατάλληλη επωνυμία για ξενοδοχείο;

Ποια είναι η κατάλληλη επωνυμία για ξενοδοχείο;

Η πρόσφατη έρευνά μας για την ονοματολογία καταλυμάτων έδειξε ότι τα περισσότερα καταλύματα στην χώρα μας διαθέτουν το όνομα ή το επίθετο του ιδιοκτήτη ή συγγενούς του! Εξαιτίας αυτού, συναντούμε πολύ συχνά Roula’s apartments, Maria’s κτλ που πολλές φορές είναι δύσκολο να αποτυπωθούν στην μνήμη μας!

Δεδομένου ότι το Roula’s apartments δεν έχει μία αναγνωρίσιμη ταυτότητα, εκτός και αν το επιχειρηματικό concept και η αισθητική του ξενοδοχείου είναι εμπνευσμένη από την γιαγιά  Ρούλα, το όνομα του καταλύματος καταλήγει να μην υποδηλώνει πολλά σε έναν υποψήφιο πελάτη και την ποιότητα της διαμονής του.

Γιατί είναι όμως είναι σημαντική η επωνυμία ενός ξενοδοχείου, ξενώνα ή συγκροτήματος με ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα;

Διότι η ονοματολογία της τουριστικής επιχείρησης βοηθά στις κρατήσεις!
Ενόσω οι επισκέπτες σας αναζητούν κατάλυμα για την διαμονή τους, φαντάζονται τον εαυτό τους να κάνει ήδη διακοπές, η φαντασία τους έχει ήδη αρχίσει να πετά..! Κατά την αναζήτησή τους ανάμεσα σε τόσα καταλύματα, θα χρειαστεί να τους τραβήξετε την προσοχή με τις ιδιαιτερότητες του καταλύματός σας που σας ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

Το όνομα της επιχείρησης είναι ένα από τα στοιχεία που θα μείνουν στον μυαλό των υποψηφίων επισκεπτών σας, σε συνδυασμό με την συνολική αισθητική και την παρουσίαση του τουριστικού καταλύματος. Το όνομα, επομένως, είναι μέρος της εταιρικής ταυτότητας του ξενοδοχείου και του storytelling της επιχείρησης!

Επιλέξτε ένα όνομα που θα τυπωθεί στο μυαλό των υποψηφίων πελατών σας και όχι κάτι αδιάφορο και βαρετό!
Η ονοματολογία αντιπροσωπεύει την επιχείρηση και εμπνέει τους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση!

Τι θα πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή για την επωνυμία της τουριστικής επιχείρησή σας;
Αυτά είναι τα 3 βασικά σημεία που θα πρέπει να προσέξετε:

Αρχικά, χρησιμοποιήστε λέξεις που μπορούν να διαβαστούν άνετα στα αγγλικά-ακόμα καλύτερα και σε άλλες γλώσσες-, ειδικά αν δέχεστε ξένους πελάτες. Συνδυασμοί πολλών συμφώνων ή φωνηέντων όπως ou, ei, ies, thr κτλ καλό είναι να αποφεύγονται.
Προτιμήστε ονομασία με εναλλαγή συμφώνων και φωνηέντων.

Επιπλέον, το όνομα θα χρειαστεί να είναι πρωτότυπο, εύηχο και σύντομο.
Θυμηθείτε ότι η αισθητική σας θα μεταφερθεί στην πρόσοψη του καταλύματος και θα χρειαστεί να  κατασκευαστεί μία κομψή διαφημιστική πινακίδα με σωστή αναλογία μήκους και ύψους!

Τέλος, το όνομα θα πρέπει να αντιπροσωπεύει την αισθητική του καταλύματος ή κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό π.χ. μία ελιά στον κήπο, ένας ανεμόμυλος, ένα παλιό κτίσμα, ένα διακοσμητικό αντικείμενο με ιστορία, ή η ωραία θέα που διαθέτει το κατάλυμα.

Αν δεν βρίσκετε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ή ωραία θέα, δημιουργήστε τα!
Φυτεύστε την ελιά στον κήπο και οργανώστε τον χώρο, την επίπλωση και την ατμόσφαιρα γύρω από αυτήν!

Εξασφαλίστε την εντύπωση στους επισκέπτες σας ότι όπως έχετε επιμεληθεί κάθε λεπτομέρεια των χώρων σας, με τον ίδιο τρόπο θα φροντίσετε και την ποιότητα της διαμονής τους!

Η υπηρεσία branding ξενοδοχείου και ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων περιλαμβάνεται στα πακέτα υπηρεσίας της HOSTCOMPASS,  ELEGANT και PREMIUM

 

 

Tags: Concept idea & Branding Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Γραφιστική & σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας
Θέλετε να προηγηθείτε από τους ανταγωνιστές σας;

Λάβετε το ενημερωτικό μας έντυπο για τις
5 παγκόσμιες τάσεις στον Τουρισμό που θα σας ωφελήσουν!

Παρακαλώ εισάγετε το email σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!