Πώς να διαμορφώσω μεγαλύτερο μπάνιο με τις ίδιες διαστάσεις; 5 λύσεις για άνετο μπάνιο ξενοδοχείου

Πώς να διαμορφώσω μεγαλύτερο μπάνιο με τις ίδιες διαστάσεις; 5 λύσεις για άνετο μπάνιο ξενοδοχείου

Το γνωρίζετε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός κακών κριτικών και αρνητικής βαθμολογίας on line για τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα αφορά την κακή επίπλωση των δωματίων και τα κακοφτιαγμένα μπάνια;

Το πρόβλημα εντοπίζεται εντονότερα στα θερινά καταλύματα όπου οι επισκέπτες χρησιμοποιούν το μπάνιο πιο συχνά, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν το κατάλυμα των διακοπών τους με κριτήριο το ..άνετο μπάνιο.

Είναι γεγονός ότι οι ανακαινίσεις των ξενοδοχείων ξεκινούν αρχικά με ανακαίνιση μπάνιου, στοχεύοντας στην αναβάθμιση των χώρων υγιεινής. Όμως συχνά, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις αδυνατούν να μεγαλώσουν το χώρο του μπάνιου, διότι τα ελληνικά καταλύματα είτε αποτελούν παλαιά ακίνητα είτε ανήκουν σε παραδοσιακούς οικισμούς.

 

Πώς μπορούμε επομένως να βελτιώσουμε ένα μικρό μπάνιο, ώστε λειτουργικά να είναι μεγαλύτερο;

λεκάνη με εντοιχισμένο καζανάκι ξενοδοχειου

1. Αρχικά, προτείνουμε την αντικατάσταση λεκάνης και νιπτήρα, δηλαδή των 2 βασικών ειδών υγιεινής.
Στην θέση τους τοποθετούμε κρεμαστή λεκάνη με εντοιχισμένο καζανάκι και ένθετο ή επικαθήμενο νιπτήρα. Η απουσία στηρίγματος, δηλαδή του ποδιού και της αποχέτευσης στο δάπεδο, επιταχύνει την καθαριότητα του χώρου και δημιουργεί την εντύπωση ότι διαθέτουμε εσωτερικά περισσότερο χώρο.

Στην ίδια φιλοσοφία, αναρτούμε τον εξοπλισμό μπάνιου, δηλαδή το πιγκάλ και την χαρτοθήκη, στον τοίχο κοντά στην λεκάνη, εξασφαλίζοντας περισσότερο ελεύθερο χώρο.
Για βέλτιστο αποτέλεσμα, η χαρτοθήκη μπορεί να τοποθετηθεί κάθετα αντί οριζόντια.

 

sliding-door-bathroom-for-hotels

2. Ένα από τα συχνότερα λάθη που αποτελεί λειτουργική παγίδα και μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό είναι η θέση και το άνοιγμα της πόρταςτου μπάνιου. Προτείνουμε την αντικατάσταση της ανοιγόμενης πόρτας με μία συρόμενη εξωτερική πόρτα.
Με τον όρο αυτό εννοούμε την πόρτα που σύρεται επί του τοίχου εκτός μπάνιου και δεν χρειάζεται να χωνευτεί εντός τοίχου.
Φανταστείτε τον ελεύθερο χώρο που αποδεσμεύεται εντός του μπάνιου!

 

 

 

tiny-bathroom-with-big-mirror

3. Θέλετε να μεγαλώσει ο χώρος σας; Σας προτείνουμε να τοποθετήστε ένα μεγάλο καθρέπτη, κατά προτίμηση αρκετά μακρόστενο ή στρογγυλό. Το αποτέλεσμα που θα πετύχετε είναι η αύξηση της φυσικής φωτεινότητας  του χώρου από ανάκλαση.

 

ντουζιέρα και νιπτήρας ξενοδοχειου

4. Στην περίπτωση που προχωρήσουμε σε συνολική ανακαίνιση μπάνιου, προτείνουμε  ένα ενιαίο πάγκο νιπτήρα, στην συνέχεια του οποίου τοποθετείται η ντουζιέρα.
Αυτή η σχεδιαστική κίνηση τοποθετεί στη σειρά τα βασικά υδραυλικά μέρη, ομαδοποιεί τις υδραυλικές παροχές και αφήνει ελεύθερο χώρο για την λεκάνη.

Στην συνέχεια του πάγκου, προτείνουμε ένα προστατευτικό γυαλί ντουζ ή χτιστό στηθαίο.

 

 

 

hotel-daniel-vienna-sink-in-bedroom

5. Τέλος, αν είστε ανοιχτοί σε πιο προχωρημένες λύσεις, προτείνουμε την μεταφορά του νιπτήρα εκτός μπάνιου, διατηρώντας την λεκάνη και την ντουζιέρα εντός του μπάνιου για λόγους ιδιωτικότητας.
Η λύση αυτή μπορεί να υλοποιηθεί αν το επιτρέπουν οι διαστάσεις του εσωτερικού του δωματίου ξενοδοχείου ή καταλύματος και η υδραυλική εγκατάσταση.
Ο ελεύθερος χώρος εντός μπάνιου πλέον είναι μεγάλος, ενώ ο νιπτήρας μπορεί να πλαισιωθεί από έναν εντυπωσιακό καθρέπτη και κατάλληλο φωτισμό, αναδεικνύοντας τον νιπτήρα σε έπιπλο-μπουντουάρ!

 

 

 

 

 

Η υπηρεσία διαρρύθμισης εσωτερικού χώρου μπάνιου περιλαμβάνεται στα πακέτα υπηρεσίας της HOSTCOMPASS, BASIC, ELEGANT και PREMIUM.

 

 

Tags: Ανακαίνιση Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Διαρρύθμιση εσωτερικών χώρων Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων
Θέλετε να προηγηθείτε από τους ανταγωνιστές σας;

Λάβετε το ενημερωτικό μας έντυπο για τις
5 παγκόσμιες τάσεις στον Τουρισμό που θα σας ωφελήσουν!

Παρακαλώ εισάγετε το email σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!