Πώς μία ελληνική τουριστική επιχείρηση ωφελείται φέτος από το classic blue, το χρώμα 2020 της Pantone;

Πώς μία ελληνική τουριστική επιχείρηση ωφελείται φέτος από το classic blue, το χρώμα 2020 της Pantone;

Aναμέναμε με αγωνία την ανακοίνωση για το χρώμα 2020 της Pantone!
Η φετινή επιλογή, στην αυγή της νέας δεκαετίας, είναι μία χρωματική επιλογή που θυμίζει Ελλάδα και μπορεί αν χρησιμοποιηθεί κατάλληλα να ωφελήσει την ελληνική τουριστική επιχείρηση, ξενοδοχείο, συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων ή bnb.

 

 Τι είναι όμως το χρωματικό σύστημα της Pantone;

Πρόκειται για ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα αντιστοίχισης χρωμάτων που ακολουθούν περισσότεροι  από 10 εκατομμύρια σχεδιαστές και παραγωγοί σε όλο τον κόσμο. Η καθολική αυτή γλώσσα χρώματος εφαρμόζεται ως κοινά αποδεκτό εργαλείο, από το 1963, για να καθορίσουμε, να επικοινωνήσουμε και να ελέγξουμε  το χρώμα που προτείνουμε και εφαρμόζουμε από την έμπνευση μέχρι την υλοποίηση, ανεξάρτητα από φινιρίσματα, μοτίβα, γραφικά, patterns υφασμάτων, έχοντας το ίδιο χρωματικό τόνο σε κάθε εφαρμογή!

 

Πού εφαρμόζεται η χρωματική κωδικοποίηση της Pantone;

Η χρωματική γλώσσα Pantone υποστηρίζει όλες τις βιομηχανίες χρωμάτων, κλωστοϋφαντουργικών ειδών, ένδυσης, ομορφιάς, εσωτερικού χώρου, αρχιτεκτονικού και βιομηχανικού σχεδιασμού.

Περιλαμβάνει πάνω από 10.000 πρότυπα χρώματος σε πολλαπλά υλικά όπως εκτύπωση, υφάσματα, πλαστικά, χρωστικές και επιχρίσματα, ενώ προσφέρει καταναλωτικά προϊόντα για να εμπλουτίσει την καθημερινή ζωή με εκούσια χρώματα και σχέδια.

Ειδικό τμήμα σχεδιασμού της Pantone, γιορτάζοντας ένα μοντέρνο αισθητικό και τολμηρό σχεδιασμό της χρήσης του χρώματος, συνάπτει συνεργασίες με διάφορες μάρκες όπως έπιπλα, είδη ένδυσης, προϊόντα ομορφιάς, ταξίδια και επιτραπέζια αξεσουάρ, διαμορφώνοντας την καθημερινότητά μας.

Η Pantone επομένως εμπλουτίζει και επηρεάζει την τρέχουσα αισθητική και την μόδα!

Color of the Year

To 1993 ανακοινώνει για πρώτη φορά το color of the year, που ήταν το κυανό, εισάγοντας την πρόβλεψη τάσεων στο design,παντρεύοντας το χρώμα και την σχεδίαση μαζί σε όλα τα ενδύματα, το σπίτι και τα αξεσουάρ.

Τα χρώματα που επιλέγονται ανά χρονιά, λαμβάνουν υπόψη όλες τις πτυχές της κοινωνίας: τη μόδα, το μάρκετινγκ, τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και ακόμη και την πολιτική. Η χροιά που επιλέχθηκε ως Χρώμα της Χρονιάς έχει αποκτήσει όλο και μεγαλύτερη επιρροή στον τεράστιο κόσμο του σχεδιασμού και του marketing.

 

Color of the Year 2020, PANTONE 19-4052 Classic Blue

color 2020

Για το 2020, επιλέχθηκε το classic blue, ένα κομψό και απλό χρώμα, που επιλέχθηκε γιατί εκπέμπει αξιοπιστία, ηρεμία και διαχρονικότητα!

Κατά την Pantone, το χρώμα αυτό, ‘’εκπέμπει την ηρεμία και την εμπιστοσύνη, αυτή η διαρκής μπλε απόχρωση υπογραμμίζει την επιθυμία μας για ένα αξιόπιστο και σταθερό υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα οικοδομήσουμε καθώς θα περάσουμε το κατώφλι σε μια νέα εποχή.’’

Μια διαχρονική μπλε απόχρωση, το PANTONE 19-4052 Classic Blue που ανακαλεί τον ουρανό κατά το σούρουπο, διαθέτει καθησυχαστικές ιδιότητες που αποτυπώνεται στις ψυχές μας ως ξεκούραστο χρώμα, ενώ φέρνει την αίσθηση της ειρήνης και της ηρεμίας στο ανθρώπινο πνεύμα.

Βοηθά τη συγκέντρωση και φέρνει στο νου την σαφήνεια, επαναπροσδιορίζει τις σκέψεις μας.

 

Πώς μία ελληνική τουριστική επιχείρηση μπορεί να ωφεληθεί φέτος από το χρώμα του 2020 της Pantone;

Ένα από τα θέματα που απασχολούν του επαγγελματίες του Τουρισμού, αναφορικά με την εσωτερική διακόσμηση των χώρων τους, είναι η σωστή επιλογή χρώματος τοίχου, υλικών και επίπλων.

Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων, τα εσωτερικά χρώματα  επηρεάζουν την κατανάλωση, την χαλάρωση, την διασκέδαση, μορφοποιούν το συνολικό προφίλ της τουριστικής επιχείρησης και δημιουργούν συναισθήματα.

Το χρώμα του 2020, που θυμίζει το μπλε της ελληνικής σημαίας, την θάλασσα και τον καθαρό ουρανό μας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της ελληνικής τουριστικής επιχείρησης, προβάλλοντας  τον συμβολισμό του classic blue στην ταυτότητα του ξενοδοχείου ή της τουριστικής κατοικίας.

Η κομψότητα, η αρχοντιά και η ηρεμία που υποδηλώνει το classic blue μπορεί να χρησιμοποιηθεί αρμονικά στον εσωτερικό χώρο, σε διακοσμητικά στοιχεία και σε υφάσματα επίπλωσης, βοηθώντας την τουριστική επιχείρηση να εκπέμπει αξιοπιστία, επαγγελματισμό και πολυτέλεια και πάνω από όλα…ελληνικότητα!

 

Σε ποιους χώρους εφαρμόζει μία ελληνική τουριστική επιχείρηση φέτος το χρώμα του 2020 της Pantone;

Δωμάτιο ξενοδοχείου και δωμάτιο Airbnb

χρωμα-2020-για-εσωτερικό-τοίχο-ξενοδοχειου

Προτείνουμε να εφαρμόσετε το classic blue ως χρώμα τοίχου, μόνο αν επιθυμείτε να κάνετε ένα στυλιστικό statement.

Tο χρώμα του 2020, εφαρμόζεται άνετα σε λεπτομέρειες επίπλωσης, πεπαλαιωμένα έπιπλα, διακοσμητικές λεπτομέρειες, σε ριχτάρια κρεβατιού και διακοσμητικά μαξιλάρια.
Η ηρεμία που εκπέμπει το καθιστά ιδανικό για χαλάρωση, συνδυάζοντας την παραδοσιακή ελληνική χροιά με το μοντέρνο στοιχείο στο δωμάτιο ξενοδοχείου ή στο δωμάτιο ενοικιαζόμενης κατοικίας.

Reception Ξενοδοχείου και Καθιστικό ξενοδοχείου

χρωμα-για-το-καθιστικο-και-reception-ξενοδοχείου

 

Η reception ξενοδοχείου και το καθιστικό στο χώρο αναμονής μπορούν υποδεχθούν το classic blue!
Προτείνουμε να εφαρμόσετε βελούδινα υφάσματα καναπέ, mix n’ match μαξιλάρια καναπέ και διακοσμητικά αντικείμενα στους τοίχους και στα τραπέζια καθιστικού.

Ο συνδυασμός του color 2020 με το λευκό, το χρυσό και τις γήινες παλέτες μπορεί να δώσει ένα πολύ διαχρονικό και κομψό αποτέλεσμα, που αντιλαμβάνεται ο επισκέπτης κατά την είσοδό του στο τουριστικό κατάλυμα.

                                               

Υπαίθριοι χώροι, βεράντα και πισίνα με επίπλωση outdoor

επιπλωση-εξωτερικου-χωρου-σε-νησι

 

Γεμάτο Ελλάδα, το classic blue, είναι η τέλεια επιλογή και ως χρώμα εξωτερικού χώρου!
Η χρήση υφασμάτων, καναπέ πουφ, διακοσμητικών ειδών, θερινών χαλιών και σε μπλε τόνους αποτελούν μία all-time-classic επιλογή για τα θερινά καταλύματα στο νησί

 

Εταιρικά δώρα

Τέλος, μην ξεχάσετε να δώσετε στους επισκέπτες σας κάτι από …Ελλάδα!

Ετοιμάστε ένα εταιρικό δώρο με προϊόντα που θα συνδέσουν στο μυαλό των επισκεπτών σας, τις μνήμες από την όμορφη διαμονή στο χώρο σας, με την αισθητική του καταλύματος μέσω ενός αναμνηστικού αντικειμένου! Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε το classic blue σε προϊόντα και χρηστικά είδη που θα πάρουν μαζί τους!

εταιρικο-δώρο-για-το-ξενοδοχείο-color-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eυαγγελία Παπαδημητρίου,Αρχιτέκτων Μηχανικός & Interior Designe

Eυαγγελία Παπαδημητρίου
Αρχιτέκτων Μηχανικός & Interior Designer

 

Επικοινωνήστε με το γραφείο μας και αναζητήστε την υπηρεσία Διακόσμησης που προσφέρουμε.

Επιλέξτε τις υπηρεσίες της ΗOSTCOMPASS για τα Διαμερίσματα Σύντομης Ενοικίασης, τα καταλύματα Bnb
& τις Τουριστικές Βίλλες

DECO και HOLISTIC

και για τα Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και Διαμερίσματα τις υπηρεσίες

ELEGANT και PREMIUM

Tags: branding, Concept idea & Branding Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Concept idea +branding, Interior Styling, Διακόσμηση
Θέλετε να προηγηθείτε από τους ανταγωνιστές σας;

Λάβετε το ενημερωτικό μας έντυπο για τις
5 παγκόσμιες τάσεις στον Τουρισμό που θα σας ωφελήσουν!

Παρακαλώ εισάγετε το email σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!