9 ιδέες Πασχαλινής διακόσμησης της τελευταίας στιγμής για τουριστικά καταλύματα!

9 ιδέες Πασχαλινής διακόσμησης της τελευταίας στιγμής για τουριστικά καταλύματα!

Η γιορτινή διακόσμηση του Πάσχα αποτελεί μία ευκαιρία για τις τουριστικές επιχειρήσεις να ανανεώσουν το χώρο τους και να δείξουν στους επισκέπτες τους πως έχουν επιμεληθεί την διαμονή τους μέχρι τελικής λεπτομέρειας! Η εποχική διακόσμηση, όχι μόνο δεν είναι περιττή, αλλά κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών που σας χαρίζουν περισσότερα likes, posts και μακροπρόθεσμα …κρατήσεις.

Παρακάτω περιγράφουμε 9 ιδέες για ένα πασχαλινό décor της τελευταίας στιγμής

 

flowers hanging from ceilingflower decoration for hotels1. Οι κρεμαστοί κήποι

Το Πάσχα είναι η γιορτή της άνοιξης και τα λουλούδια πρωταγωνιστούν!
Δημιουργούμε συνθέσεις με πολύχρωμα λουλούδια, όπως τουλίπες, κρίνους και πράσινα φυλλώματα, σε έντονα χρώματα αλλά για να εντυπωσιάσουμε τους επισκέπτες τα αναρτούμε …ανάποδα!  Η επιτυχία της σύνθεσης θα κριθεί στην αντίθεση των χρωμάτων των λουλουδιών, στην θέση μέσα στο χώρο και στον αριθμό των συνθέσεων. Μπορούν να τοποθετηθούν στην κεντρική σάλα πάνω από ένα τραπέζι με λιχουδιές και κεράσματα ή σε ένα κεντρικό τοίχο στην reception.
Χρησιμοποιώντας ως φόντο ένα λευκό τοίχο, τους διαδρόμους των δωματίων, ή το φανάρι του κλιμακοστασίου και ‘’παίζουμε’’ με το ύψος της ανάρτησης, τον αριθμό και το μέγεθος των συνθέσεων.

 

 

2. Ανθισμένες σκηνογραφίες

Η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να τοποθετηθεί στο χώρο υποδοχής, στη σάλα πρωινού ή στο καθιστικό.

flower frame

white scenery decoration

Χρειάζεται επιφάνεια τουλάχιστον 6τ.μ. για να αναδειχθεί το ύψος και οι αναλογίες της σύνθεσης.
Κατασκευάζουμε ορθογώνια πλαίσια ή μεγάλες κορνίζες που στερεώνονται στο δάπεδο ή αναρτώνται από την οροφή.

Επενδύουμε με ύφασμα με πτυχώσεις σε ανοιχτόχρωμους τόνους και τέλος εφαρμόζουμε μία…εντυπωσιακή ανθισμένη παράσταση!
Χρησιμοποιούμε ξύλα, συνθετικά λουλούδια και κλαδιά με στόχο να δημιουργηθεί ένα ευφάνταστο σκηνικό.
Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, επιδιώκουμε να ‘’ξεπηδήσει’ η σκηνογραφία από το κάδρο και να αναπτυχθεί στην οροφή ή στο δάπεδο. Για το final touch, προσθέτουμε ένα διακοσμητικό πολυέλαιο!

 

 

3. Επιτραπέζιες γόνδολες με έμπνευση από τη φύση

 

fancy easter decoration

easter ddecoration for tables

island decoration for tables

Η εφαρμογή αυτή ταιριάζει εξαιρετικά σε γιορτινά στησίματα μπουφέ και σε τραπέζια φαγητού. Πέρα από την τραπεζαρία, με το κατάλληλο runner-ύφασμα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πρόσθετο στοιχείο στο χώρο, δηλαδή μία διακοσμητική isola καλωσορίσματος. Επάνω τοποθετούμε μακρόστενες συνθέσεις μέσα σε φλοιούς δέντρων ή σε ξύλινες βάσεις συμπληρωμένες με μικρά βαζάκια, χρωματιστά αυγά, κλαδιά, αποξηραμένα φρούτα και κανέλες. Για να διαφοροποιήσουμε την ημέρα της Ανάστασης, προσθέτουμε στην σύνθεσή μας φανάρια και κηροπήγια.

 

 

 

 

4. Ένας κήπος στα παράθυρα

Λουλουδένιος …πλουραλισμός!transparent vases for easter decorationmultiple flowers near the window
Αυτή η ιδέα εφαρμόζεται με επιτυχία στα περβάζια των παραθύρων και σε πάγκους ή οριζόντιες επιφάνειες χωρίς μεγάλη χρήση, π.χ. επάνω σε ένα ράφι βιβλιοθήκης, ή κονσόλα εισόδου.  Τοποθετούμε πάρα πολλά διάφανα βάζα ίδιου τύπου και επιλέγουμε διάφορα λουλούδια μεταξύ τους ή ένα κατακόκκινο είδος π.χ. την ανθεκτική ζέρμπερα.
Η επιτυχία της ιδέας στηρίζεται στην πολυχρωμία και στον αριθμό των βάζων αλλά και στο επαναλαμβανόμενο μοτίβο που θα επιλέξετε.

 

 

 

 

5. Total white decoration

Η διακόσμηση με έμπνευση το λευκό είναι πάντα μία ασφαλής λύση που αποπνέει κομψότητα.
Η ανοιξιάτικη γιορτή του Πάσχα μας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσουμε χωρίς φόβο και σας έχουμε συνδέσει το λευκό χρώμα με το καλοκαίρι!

Προτείνουμε ένα look με έμπνευση την λευκή πορσελάνη, το τούλι, τα λευκά πιάτα στους τοίχους και τις ευωδιαστές κάλλες. Εφαρμόστε αυτήν την ιδέα επάνω σε ένα έπιπλο στην είσοδο ή για το στολισμό του εορταστικού τραπεζιού. Αν δεν διαθέτετε ελεύθερο χώρο, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή την ιδέα καθ’ύψος. Η εφαρμογή της επάνω σε μία διακοσμητική σκάλα ή σε διαφορετικά επίπεδα σε συνδυασμό με ψηλά φανάρια και επιδαπέδια τεχνητά κεριά, θα εκφράσει την κομψότητα και την θρησκευτικότητα που χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη γιορτή.

total white decoration    total white decoration for easter    latterns and candles for easter decoration    total white decoration entrace hall

 

6. Διαφάνεια, ύψος και κομψότητα

Οι διαφάνειες, όπως τα γυάλινα κηροπήγια και τα ψηλόλιγνα βάζα, είναι μία εύκολη και κομψή λύση για να δοθεί μία διακοσμητική ένταση στο χώρο, προσελκύοντας την προσοχή των επισκεπτών. Για να πετύχει αυτό το διακοσμητικό σκηνικό, θα χρειαστεί να προστεθούν πολλά αντικείμενα- ακόμα και με διαφορετικά σχέδια- ώστε να μην υπάρχει μονοτονία. Επιλέξτε ένα έντονο χρώμα κεριού, χειροποίητου αυγού, καθώς και πολλά ψηλόλιγνα κλαδιά με λουλούδια. Προσθέστε χρώμα με ένα runner ή χρωματιστά βότσαλα στα βάζα.

Η διακοσμητική αυτή σκηνογραφία αρμόζει σε χώρους υποφωτισμένους, με χαμηλό εσωτερικό ύψος. Μην τοποθετήσετε ψηλά αντικείμενα σε χρηστικές κονσόλες και τραπέζια σερβιρίσματος, χωρίς να κολλήσετε σταθερά τις συνθέσεις, διότι υπάρχει κίνδυνος να ανατραπούν. Δημιουργήστε ένα διακοσμητικό corner σκόπιμα στην σάλα εισόδου, κάτω από ένα φωτιστικό οροφής ώστε να φωτίζει την σύνθεση, που θα είναι το πρώτο που θα βλέπουν οι επισκέπτες σας.

vases and candles for easer decoration      how to decorate easter table using vases   using vases for easter decor   decor on desk and entrace hall tables

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Φανάρια και Υπερβολή

Η γιορτή του Πάσχα είναι συνδεδεμένη με τον εκκλησιασμό, τα φαναράκια και τις λαμπάδες, επομένως αυτή η ιδέα αρμόζει στην φυσιογνωμία της γιορτής.

Η επιτυχία της σκηνογραφίας στηρίζεται στην επανάληψη πολλών κεριών, σε απλό ή κίτρινο χρώμα, μέσα σε μία ποικιλία φαναριών, ρεσώ ή stands, δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο σκηνικό. Τολμήστε την ανάρτηση από την οροφή, σε συνδυασμό με επιτραπέζιες συνθέσεις. Αποτελεί εξαιρετική λύση για διακόσμηση εξωτερικών χώρων, π.χ. κήπων, αλλά σας προτείνουμε να δημιουργήσετε μία ιδιαίτερη ανεξάρτητη σύνθεση στο καθιστικό, κοντά σε μία κεντρική τζαμαρία, ή μέσα στο τζάκι.

Επιλέξτε τεχνητά επαναφορτιζόμενα κεριά με φλόγα, ώστε να μην χρειάζεται συντήρηση, αποφεύγοντας κάθε κίνδυνο.

candles  multiple candles  outdoor decoration for hotels

 

 

 

 

 

 

 

 

paper latterns for easter decorationpaper latternsdc7d114dca384219f8041732a8799d74

8. Πολυάριθμα χρωματιστά χάρτινα φανάρια

Για μία πιο χαρούμενη χροιά, επιλέξτε χάρτινα φανάρια και τοποθετήστε τα σε γωνίες από την οροφή μέχρι το δάπεδο, δίνοντας την μία ‘’ασφυκτική’’ εντύπωση. Η διακοσμητική αυτή η ιδέα ενδυναμώνει τον εορταστικό χαρακτήρα της εποχής και ενδείκνυται για χώρους με ουδέτερα χρώματα και πιο λιτές γραμμές διακόσμησης.    

 

 

 

9. Διακόσμηση που προκαλλεί …χαμόγελα!

Κάντε τους επισκέπτες σας να χαμογελάσουν βλέποντας αυτές τις μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες, σκεπτόμενοι πόσο πολύ έχετε φροντίσει για την προβολή και την διακόσμηση επιχείρησής σας, και άρα και την διαμονής τους!

Οι παρακάτω ιδέες αφορούν μικρές εκπλήξεις εδεσμάτων, στησίματος του γιορτινού τραπεζιού και ιδέες καλωσορίσματος των επισκεπτών στο υπνοδωμάτιο που θα δώσουν ένα πιο παιχνιδιάρικο και ευδιάθετο τόνο στην παραμονή τους στο χώρο σας. Οι φωτογραφικές μηχανές θα πάρουν …φωτιά και αυτό θα είναι η καλύτερη δωρεάν μακροπρόθεσμη διαφήμιση μέσω των κοινωνικών δικτύων.

dining room decoration for easter hoidays    table decoration for easter   34578e2f2d1365a106dd89cd73bfa704   9924b06459d0daa6957e4b97da2dd09e

Καλό Πάσχα!

Αν χρειάζεστε την καθοδήγηση ή την βοήθειά ενός ειδικού, έμπειρου συνεργάτη στο χώρο της διακόσμησης για το πώς να αναδείξετε το χώρο σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!

 

Tags: Interior styling Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Διακόσμηση Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων
Θέλετε να προηγηθείτε από τους ανταγωνιστές σας;

Λάβετε το ενημερωτικό μας έντυπο για τις
5 παγκόσμιες τάσεις στον Τουρισμό που θα σας ωφελήσουν!

Παρακαλώ εισάγετε το email σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!