9 μάρκες προϊόντων

9 μάρκες προϊόντων

Το λογότυπο του ελληνικού Τουρισμού αποτελείται από 9 βότσαλα, 9 παρόμοια σχήματα ελαφρώς διαφοροποιημένα μεταξύ τους που περιβάλουν την λέξη Ελλάδα.

Κάθε βότσαλο αναλογεί σε μία κατηγορία τουριστικού κλάδου. Όλα μαζί συνθέτουν μία έννοια, δηλαδή την ταυτότητα της Ελλάδας  ως ένα σύγχρονο τουριστικό προορισμό

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, οι τουριστικοί κλάδοι της Ελλάδας και οι παραθεριστικές περιοχές αντιμετωπίζονται ως μάρκες προϊόντων. Αυτό σημαίνει ότι  πωλούν ένα τουριστικό προϊόν με ξεκάθαρη επικοινωνιακή στρατηγική  και στοχεύουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες επισκεπτών.

Κάθε ένας από τους 9 κλάδους ωφελείται από την αναγνωρισιμότητα της Ελλάδας ως διακεκριμένος τουριστικός προορισμός αλλά μέσα από την ανταγωνιστική πρόταση φιλοξενίας που προσφέρει, ενισχύει την συνολική τουριστική εικόνα της χώρας.

Οι 9 κλάδοι είναι:

1.παραθεριστικός τουρισμός

Διαμονή και εμπειρίες που έχουν ως αφορμή κυρίως την θάλασσα, τον ήλιο και σχετίζονται με το εύκρατο κλίμα. Είναι στενά συνδεδεμένες με τη θάλασσα, παρόλ’ αυτά αφορούν  και τις ηπειρωτικές περιοχές.

2.θαλάσσιος τουρισμός

διαμονή και εμπειρίες που έχουν ως αφορμή τον ελεύθερο χρόνο σε διάφορους τύπους σκαφών αναψυχής, π.χ. γιοτ, κρουαζιερόπλοια, μισθωμένα ή ιδιωτικά που πλέουν είτε ως μονάδα, είτε ως στολίσκος.

3.πολιτιστικός τουρισμός

Διαμονή και εμπειρίες που έχουν ως αφορμή την τέχνη, τα μνημεία, τα έθιμα και τις εκδηλώσεις λαϊκής παράδοσης. Πρόκειται για ιστορικά και σύγχρονα αξιοθέατα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, χώρων και δραστηριότητες.

4.τουρισμός υπαίθρου

Διαμονή και εμπειρίες που έχουν αφορμή τη ζωή εκτός πόλης, τις ‘’διακοπές δραστηριότητας’’ και τη γνωριμία με έναν άλλο τρόπο ζωής. Περιλαμβάνει δραστηριότητες για την εξοικείωση με τη φύση και τα είδη της.

5.τουρισμός υγείας και ευεξίας

Διαμονή και εμπειρίες που έχουν αφορμή την πνευματική και φυσική βελτίωση του ατόμου. Πρόκειται για την ικανοποίηση των αισθήσεων αλλά την ενίσχυση της ισορροπίας και της αρμονίας του ατόμου σε νοητικό, βιωματικό και πνευματικό επίπεδο.

 

Tags: Concept idea & Branding Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων

Νέο Έργο Ανακαίνισης & Διακόσμησης!

Εγγραφείτε στην email list μας για να μαθαίνετε
Πρακτικές Λύσεις και Design Εφαρμογές
για τα Τουριστικά Καταλύματα

Δείτε το Νέο Βίντεο στο YouTube!