Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ της Αθήνας, παραπάνω από ένα μονοήμερο αθλητικό event!

Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ της Αθήνας, παραπάνω από ένα μονοήμερο αθλητικό event!

50.00 συμμετοχές φέτος στον 34 αυθεντικό μαραθώνιο  της Αθήνας!

Τουλάχιστον 7.500 είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων που έρχονται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από 105 χώρες, οι οποίοι – βάσει έρευνας- συνοδεύονται από 1 ακόμη άτομο.

Ας αναλογιστούμε το γενικότερο κέρδος για την ελληνική οικονομία, διότι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι πολλά παραπάνω από ένα μονοήμερο αθλητικό δρώμενο!

Οι επισκέπτες, με αφορμή την διοργάνωση, μένουν στην Αθήνα αλλά ταξιδεύουν στην Ελλάδα τουλάχιστον για 5 ημέρες κατά μέσον όρο. Υπολογίζεται ότι η διαμονή, η διατροφή τους, η συμμετοχή στους Αγώνες και τις παράλληλες δραστηριότητες, οι επισκέψεις και οι ξεναγήσεις, καθώς και η αγορά των αναμνηστικών αντικειμένων ανέρχεται στα 1000-2000ερώ έκαστος.

Αν υπολογίσουμε και 1 άτομο συνοδό για τον καθένα ξοδεύεται στη χώρα μας το ποσό των 18.000.000 ευρώ.

34os-marathonios-athinas

Ο ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων) συνεργάζεται με 80 τουριστικά πρακτορεία, έχοντας θέσει ως στόχο την προσέλκυση 2.000.000 δρομέων από το εξωτερικό, τους αθλητές δηλαδή  που διατίθενται να ταξιδέψουν ετησίως για να συμμετέχουν σε ένα από τα 1000 παγκόσμια αθλητικά events Μαραθωνίων.

Σε αυτά τα νούμερα επισκεπτών, μπορούμε να προσθέσουμε και 3.000 άτομα, εσωτερικού τουρισμού, που αποτελούν δρομείς και συνοδούς, οι οποίοι επισκέπτονται την πόλη 1-2 μέρες νωρίτερα, συμβάλλοντας στην τουριστική κίνηση της πόλης.

Στην συνολικότερη διοργάνωση αυτής της αθλητικής δραστηριότητας συμπεριλαμβάνεται η προώθηση των πακέτων ΖEUS,ATHENA, HERMES. Τα πακέτα αυτά συνδυάζουν τη BB διαμονή , με υπηρεσίες μετακίνησης, την  επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους, όμορφα αστικά τοπία εκτός Αθηνών καθώς και περιφερειακά οινοποιεία, προβάλλοντας τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική φιλοξενία και γαστρονομία.

Επίσης έχουν και φέτος προσκληθεί και φιλοξενούνται ξένοι δημοσιογράφοι, με στόχο να ζήσουν από κοντά την εμπειρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου, καθώς και να τρέξουν οι ίδιοι την διαδρομή των 10χλμ. Η επίσκεψη των δημοσιογράφων σε σημαντικά πολιστικά σημεία ενδιαφέροντος, στόχο έχουν να αναδείξουν την δυναμική της Αθήνας ως city break προορισμό.

Πηγή: tornosnews, ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Tags: Concept idea & Branding Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων

Νέο Έργο Ανακαίνισης & Διακόσμησης!

Εγγραφείτε στην email list μας για να μαθαίνετε
Πρακτικές Λύσεις και Design Εφαρμογές
για τα Τουριστικά Καταλύματα

Δείτε το Νέο Βίντεο στο YouTube!