5 μυστικά φωτογραφίας για το bnb σου για περισσότερες κρατήσεις

5 μυστικά φωτογραφίας για το bnb σου για περισσότερες κρατήσεις

Ρίχνοντας μία ματιά στις δύο μεγαλύτερες ιστοσελίδες καταχώρησης διακοπών, HomeAway.com και AirBnB.com διαπιστώνουμε ότι η πλειοψηφία των ενοικιαζόμενων ακινήτων χρειάζονται επαγγελματικές φωτογραφίες!

Μα γιατί;
Οι ταξιδιώτες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις φωτογραφίες μιας ιδιοκτησίας όταν επιλέγουν πού να βάλουν το κεφάλι τους κάθε βράδυ, ενώ είναι μακριά από το σπίτι. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες από τις φωτογραφίες ενοικίασης ακινήτων που βλέπουμε online είναι σκοτεινοί, μη ενδιαφέροντες χώροι που δεν εκπέμπουν εμπιστοσύνη.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι φωτογραφίες των ενοικιαζόμενων ακινήτων να μεταφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης τους / host, είναι ένα πραγματικό, ειλικρινές πρόσωπο που μπορούν να τον/την εμπιστευτούν. Εάν ο ταξιδιώτης δεν έχει εμπιστοσύνη στις φωτογραφίες, δεν θα εμπιστευτεί τον ιδιοκτήτη και, κατά συνέπεια, δεν θα επιλέξει το κατάλυμα για να ξοδέψει τα λεφτά και το χρόνο του.

Οι ιδιοκτήτες /hosts θα πρέπει να ‘’ανεβάσουν’’ εικόνες ακινήτων που προσκαλούν και έλκουν έναν ταξιδιώτη να έρθει ως φιλοξενούμενος, διαθέσιμο να πληρώσει τα σκληρά κερδισμένα μετρητά του για λίγες νύχτες (ή περισσότερες) σε ένα μέρος όπου έχει δει μόνο από φωτογραφίες στο Διαδίκτυο!

Υπάρχει τρόπος να υπολογίσουμε την ανταποδοτικότητα αυτής της οικονομικής επένδυσης; Όχι.
Ωστόσο, όταν ρίχνουμε μια γρήγορη ματιά στους εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας διακοπών, φυλλάδια ξενοδοχείων, blogs, ενημερωτικά δελτία, φόρουμ, και ιστοσελίδες-κατάλογους, είναι απολύτως σαφές ότι οι επαγγελματικές φωτογραφίες είναι το νούμερο 1 συστατικό επιτυχίας μιας επιτυχημένης ενοικιαζόμενης ιδιοκτησίας.

Παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σας χρήσιμα tips που αποφεύγουμε ή ενσωματώνουμε στις φωτογραφίες μας, όταν αποτυπώνουμε τους χώρους φιλοξενίας που αναλάβαμε :

1. Αποφεύγουμε τις φωτογραφίες με κλίση
Μια φωτογραφία που έχει κλίση θεωρείται ενοχλητική. Ποιος δυνητικός επισκέπτης θα ήθελε να γυρίζει το λαιμό του για να καταλάβει πώς είναι ο χώρος;!

Αν ολόκληρο το δωμάτιο έχει στρέβλωση ή είναι σε κλίση, οι πόρτες, τα γραφεία κτλ πιθανώς αυτό συμβαίνει από την παραμόρφωση του φακού ή απλά επειδή δεν είχε τοποθετήσει σωστά το επίπεδο κάμερας όταν έγινε το κλικ. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ίσιοι τοίχοι ισοδυναμούν με ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Κρατήστε τους τοίχους στις 90 μοίρες ή διορθώστε την κλίση στο photoshop.

2. Δεν φανερώνουμε τους κενούς τοίχους
Η διαφήμιση ενός ακινήτου με κενούς τοίχους θα πρέπει να είναι μόνο μια προσωρινή κατάσταση. Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν ιδιοκτήτη να δημοσιεύει εικόνες κενές διακόσμησης, με τη λογική ότι η διακόσμηση είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Η συμβουλή μας είναι ότι οι προσωρινά κενοί τοίχοι θα πρέπει να είναι ανύπαρκτοι! Αυτό που ένας ιδιοκτήτης δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει είναι ότι οι λευκοί τοίχοι στέλνουν το μήνυμα στον επισκέπτη ότι επενδύει ελάχιστα στην ιδιοκτησία. Κατόπιν ο δυνητικός επισκέπτης αρχίζει να αναρωτιέται…
…γιατί είναι φθηνή η μίσθωση της ιδιοκτησία;
…είναι τα κρεβάτια άνετα ή είναι επιπλωμένα με απλά φθηνά στρώματα;
…η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα έχει στην πραγματικότητα τα απαραίτητα εργαλεία για να μαγειρέψει μερικά γεύματα ή απλά μόνο μερικά μαγειρικά σκεύη;
…οι περσίδες παραθύρων είναι οικονομικές και μπορούν να εμποδίσουν τον καλοκαιρινό ήλιο;

3. Απαλλασσόμαστε από σκοτεινές σκιές και δημιουργούμε ένα δικό μας σενάριο

Εάν οι φωτογραφίες της ιδιοκτησίας φαίνονται σκοτεινές και ασαφείς, ένας δυνητικός επισκέπτης μπορεί να μεταφράσει υποσυνείδητα ότι ο ιδιοκτήτης είναι ασαφής και αναξιόπιστος.

‘’Γιατί είναι το δωμάτιο τόσο σκοτεινό που με δυσκολία βλέπεις την μπανιέρα και το νεροχύτη; Γιατί ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής ιδιοκτησίας να επιλέξει φωτογραφίες που είναι σκοτεινές, θολές ή εξαιρετικά κοκκώδεις ;…’’ αναρωτιέται ο υποψήφιος επισκέπτης- …μάλλον θα έχει κάτι να κρύψει!

Η παρουσίαση των ενοικιαζόμενων ακίνητων είναι σαν μία αναπαράσταση θεατρικής πράξης μέσα σε μία σκηνή. Δημιουργεί μια σκηνογραφία μέσα σε μια ιδιοκτησία, στο σενάριο πρωταγωνιστής θα είναι ο επισκέπτης σας!

‘’Δηλαδή θα αναπαράγω μία ψεύτικη πραγματικότητα του χώρου μου; ‘’…μας ρωτούν πολλοί πελάτες μας.
Όχι, δεν θα πούμε σε καμία περίπτωση ψέματα! Θα περιγράψουμε όμως την φιλοξενία με όρους marketing, δηλαδή οι εικόνες θα έχουν μία πτυχή που θα βοηθήσουν να προκληθεί ενθουσιασμός και συναίσθημα στον ταξιδιώτη.

Πολλές φορές , οι πελάτες μας δεν θέλουν να πειράξουμε το χώρο τους, αλλάζοντας σημειακά έπιπλα ή διακοσμητικά. Αν εξαρχής δεν συμφωνείτε και εσείς με αυτό, τότε πώς θα δεχθείτε την φιλοξενία άγνωστων ανθρώπων στο χώρο σας;Οι ελάχιστες διαφοροποιήσεις του χώρου θα πρέπει να θεωρηθούν δεδομένες.

Παρακάτω σημειώνουμε μικρές διορθώσεις που μπορούν να γίνουν εύκολα χωρίς να χρειάζεστε styling χώρου:

-Στρώστε μαξιλάρια και πετσέτες μπάνιου
-Ισιώστε έργα τέχνης, διακοσμητικά και αμπαζούρ
-Ελέγξτε τις κηλίδες σκόνης
-Τακτοποιήστε τα δωμάτια και την κουζίνα
-Ισιώστε τις καρέκλες και σιδερώστε τα υφάσματα π.χ. σεντόνια
-Απενεργοποιήστε τις οθόνες της τηλεόρασης και οργανώστε τα τηλεχειριστήρια
-Αποκρύψτε τα καλώδια ρεύματος
-Διπλώστε το χαρτί τουαλέτας και κατεβάστε το κάθισμα τουαλέτας
-Κλείστε την κουρτίνα ντους
-Ανάψτε τη φωτιά στο τζάκι
-Αναδείξτε τον εσωτερικό και εξωτερικό φωτισμό που διαθέτετε

4. Αναδεικνύουμε τις λεπτομέρειες
Αυτή η τακτική απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο και δημιουργικότητα αλλά είναι διασκεδαστική και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Ρυθμίζουμε αρχικά τη σκηνή, σαν σκηνοθέτες, και μετά μεγεθύνουμε (=zoom out) και κατόπιν πλησιάζουμε τις λεπτομέρειες μιας σκηνής (=zoom in) για να αναδείξουμε πραγματικά τις ιδιαίτερες πτυχές της εμπειρίας φιλοξενίας για τους επισκέπτες.
Επιλέγουμε να αναδείξουμε μερικές από τις ανέσεις της ιδιοκτησίας στις φωτογραφίες δημιουργώντας σκηνές, κάνοντας έναν φιλοξενούμενο να φανταστεί τον εαυτό του στο χώρο.

Ακολουθούν μερικές ιδέες που εφαρμόζουμε με επιτυχία ήδη:

-Τοποθετήστε μια κούπα και ένα βιβλίο επάνω σε ένα τραπεζάκι σαλονιού
-Σχεδιάστε μια ζεστή μπανιέρα και φωτίστε μερικά ρομαντικά κεριά.
-Τοποθετήστε μια καθαρά διπλωμένη κουβέρτα με ένα χνουδωτό μαξιλάρι και ένα βιβλίο μυθιστόρημα
-Τακτοποιήστε παιχνίδια στον κήπο, που είναι έτοιμα για τα παιδιά
-Ανακατέψτε ένα τοπικό ποτό και προσθέστε μια μικροσκοπική ομπρέλα σε αυτό για λίγο.
-Τοποθετήστε το ποτό έξω με όμορφη θέα στο παρασκήνιο.
-Τοποθετήστε έναν ανοιχτό φορητό υπολογιστή στο τραπέζι του καφέ με μια κούπα καφέ και
-Τοποθετήστε ένα βάζο με φωτεινά τοπικά λουλούδια
-Τοποθετήστε τους οδηγούς περιοχών στο τραπέζι εισόδου και τοποθετήστε έναν χάρτη και γυαλιά ηλίου δίπλα τους.
-Γεμίστε μια καραφίτσα και βάλτε μια κομοδίνα με μια μικρή διάταξη λουλουδιών, ένα βιβλίο ή δύο, και τα γυαλιά ανάγνωσης.

5. Παίζουμε με την οπτική γωνία και το βάθος
Μία από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όταν εργαζόμαστε με τρισδιάστατα θέματα είναι ότι πρέπει να αποτυπωθούν φωτογραφικά ως ένα δισδιάστατο προϊόν. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε μια ψευδαίσθηση τριών διαστάσεων μέσα στην εικόνα σας δύο διαστάσεων, οι εικόνες σας θα αρχίσουν να ελκύουν τους επισκέπτες σας.

Το καλύτερο ύψος για να δημιουργήσετε τις περισσότερες από τις εσωτερικές σας εικόνες είναι από την άποψη ενός μέσου ενήλικα, περίπου στο 1,60μ, δηλαδή το ύψος των ματιών του.

Οι λήψεις από χαμηλή οπτική γωνία είναι εξίσου σκόπιμες γιατί δίνουν μια ευθεία όψη στην αίθουσα, βοηθούν στην καθετότητα των τοίχων και κρατούν παράλληλα το δάπεδο και την οροφή μέσα στο φωτογραφικό κάδρο. Επιπλέον, δημιουργείται μια εικόνα με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς δεν είναι ο συνηθισμένος τρόπος που ένας ενήλικας θα δει ένα δωμάτιο.

Η ψευδαίσθηση των τριών διαστάσεων θα δημιουργηθεί με την αίσθηση βάθοyς. Το βάθος μιας φωτογραφίας υπάρχει ήδη. Απλώς πρέπει να το αναδείξετε με τη δημιουργία ενός προσκηνίου, ενός μεσαίου επιπέδου και ενός φόντου.

Μπορείτε –κατά τη γνώμη μας επιβάλλεται- να μετακινήσετε έπιπλα ή αξεσουάρ γύρω από το σημείο που θέλετε να αναδείξετε για να συνθέσετε μια καλύτερη εικόνα.

6. Χρησιμοποιείστε με ευρηματικό τρόπο άτομα σε εικόνες
Γενικά, οι άνθρωποι δεν περιλαμβάνονται στις εικόνες marketing για ενοικιαζόμενα ακίνητα.

Η άποψη είναι ότι οι ταξιδιώτες θέλουν να είναι σε θέση να φανταστούν τους εαυτούς τους στη φωτογραφία, χωρίς την παρουσία άλλων ανθρώπων, συμμετέχοντας στην ίδια την εμπειρία, χωρίς να βλέπουν τα πρόσωπα ανθρώπων να χρησιμοποιούν τα ίδια μαξιλάρια, τις κουβέρτες και τον καναπέ που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι.

Η ανθρώπινη παρουσία στις φωτογραφίες θα μπορούσε να είναι μία καλή ιδέα αν οι ανθρώπινες σιλουέτες είναι σε δράση, σε απόσταση, βιώνουν τη σκηνή και δεν είναι αναγνωρίσιμοι.
Ο φωτογράφος μπορεί να χρησιμοποιήσει ως σημείο ενδιαφέροντος ένα αντικείμενο π.χ. ένα βάζο, ένα κερί,  βάζοντας τις σιλουέτες σε δεύτερο πλάνο,  εκτός εστίασης, δείχνoντας μόνο τα μέλη ανθρώπων.

Tags: Κρατήσεις, φωτογράφηση

Νέο Έργο Ανακαίνισης & Διακόσμησης!

Εγγραφείτε στην email list μας για να μαθαίνετε
Πρακτικές Λύσεις και Design Εφαρμογές
για τα Τουριστικά Καταλύματα

Δείτε το Νέο Βίντεο στο YouTube!