Τι νεότερο μάθαμε στο επίσημο AirBnb Workshop στο Metropolitan Expo;

Τι νεότερο μάθαμε στο επίσημο AirBnb Workshop στο Metropolitan Expo;

 

airbnb workshop Metropolitan expo

Tο workshop της Αirbnb οργανώθηκε από την ίδια την εταιρεία στις 28 Απριλίου 2018, παρουσία 3 Ελλήνων αντιπροσώπων της που ήρθαν αποκλειστικά για το workshop από το Βερολίνο και το Δουβλίνο, δεδομένου ότι η εταιρεία δεν διατηρεί έδρα στην Αθήνα.

Οι φιλόξενοι εκπρόσωποι της Airbnb απάντησαν σε ερωτήσεις συμπλήρωσης του  Αirbnb προφιλ, για την καταχώρηση και online διαχείριση των καταλυμάτων, επισήμαναν τα στοιχεία κλειδιά για ένα πετυχημένο κατάλυμα με πολλές κρατήσεις, εξήγησαν την έξυπνη τιμολόγηση και πρότειναν τρόπους εκτίμησης της τιμής διανυκτέρευσης και του ανταγωνισμού.

 

airbnb-plusΠαρουσιάστηκε το πρόγραμμα Plus, το οποίο τρέχει επί της παρούσης μόνο στην Αθήνα και την Κρήτη, ενώ μας διαβεβαίωσαν ότι όλες οι αναρτήσεις των καταλυμάτων, νέoι και superhosts, προωθούνται και προβάλλονται ισότιμα στο σύνολο των αναρτήσεων. Μας ενημέρωσαν ότι ενσωματώνεται πλέον το κόστος υπηρεσίας καθαρισμού στην τιμή διανυκτέρευσης.

Επίμονες ήταν οι ερωτήσεις από το κοινό αναφορικά με το μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων και το νομικό πλαίσιο airbnb για την Ελλάδα. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας, δηλώνοντας ότι ισχύουν διαφορετικές φορολογικές πολιτικές και ρυθμίσεις για την φορολογία airbnb ανά τον κόσμο, απέφυγαν να δώσουν απαντήσεις φορολογικού περιεχομένου.

Μας σύστησαν να απευθυνθούμε σε κατάλληλο φοροτεχνικό σύμβουλο της επιλογής μας για τον νέο νόμο και την εγγραφή στο μητρώο ακινήτων βραχύχρονης διαμονής.

 

Χρήσιμη συμβουλή για το πώς να εξασφαλίσετε μία πετυχημένη αξιοποίηση σπιτιού, με καλές κριτικές και κρατήσεις;

airbnb_f1034179200

 

” …Γίνετε οι καλύτεροι hosts που μπορείτε να είστε, παρέχοντας όλα αυτά που θα θέλατε εσείς να βρείτε σε ένα κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης… και ακόμα παραπάνω!

Είστε Ελληνες εξάλλου, έχετε την Φιλοξενία στο αίμα σας”… μας είπαν!

 

 

loyalty-from-airbnbΤο workshop έκλεισε με εκτενή συζήτηση για την προστασία της περιουσίας των ιδιοκτητών απέναντι στις φθορές από τους επισκέπτες, τις αποζημιώσεις μέσω της πλατφόρμας, επισημαίνοντας να αποτυπώνουμε φωτογραφικά κάθε λεπτομέρεια στο χώρο ώστε να αποτελεί χρήσιμο αποδεικτικό στοιχείο σε ενδεχόμενη διεκδίκηση χρηματικής αποζημίωσης.

Υποστηρίζοντας τα δικαιώματα από την πλευρά των ιδιοκτητών, μας παρότρυναν να έχουμε ακριβείς όρους στα house rules, τους οποίους οι ταξιδιώτες θα αποδεχτούν με την κράτηση και να ζητάμε επιβεβαίωση των στοιχείων τους.

Μας αποκάλυψαν επίσης ότι σε λίγο καιρό, όπως υπάρχει ο όρος superhost, θα υπάρχει και ο όρος superguest, δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να βαθμολογούνται από τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων σύντομης ενοικίασης.

 

 

Αν χρειάζεστε την καθοδήγηση ή την βοήθειά ενός ειδικού, έμπειρου συνεργάτη στο χώρο της διακόσμησης για το πώς να αναδείξετε τον Αirbnb χώρο σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!

 

Tags: Κρατήσεις, φωτογράφηση

Νέο Έργο Ανακαίνισης & Διακόσμησης!

Εγγραφείτε στην email list μας για να μαθαίνετε
Πρακτικές Λύσεις και Design Εφαρμογές
για τα Τουριστικά Καταλύματα

Δείτε το Νέο Βίντεο στο YouTube!