Aνακαίνιση Μπάνιου Ξενοδοχείου και Airbnb : 5 λύσεις για γρήγορη καθαριότητα

Aνακαίνιση Μπάνιου Ξενοδοχείου και Airbnb : 5 λύσεις για γρήγορη καθαριότητα

Η μετά-covid περίοδος για τα τουριστικά καταλύματα, είτε πρόκειται για ξενοδοχεία είτε για χώρους βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb, επιβάλλει την σχολαστική καθαριότητα! Καθώς θα πρέπει να μειωθεί ο χρόνος που δαπανάται από το προσωπικό καθαριότητας, χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στην ποιότητα, η λειτουργικότητα στο μπάνιο, η σωστή επιλογή των ειδών υγιεινής, των αξεσουάρ μπάνιου, των υλικών είναι …κρίσιμη!

Το αισθητικό κομμάτι είναι εξίσου σημαντικό αλλά είναι δευτερεύον, αν δεν  έχουμε εξασφαλίσει πρώτα ένα αρμονικό μπάνιο ξενοδοχείου ή ένα πρακτικό μπάνιο διαμερίσματος βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Είναι γνωστό ότι οι μελλοντικοί πελάτες επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις αξιολογήσεις των επισκεπτών που έθεσαν θετικά ή αρνητικά σχόλια σε μια πλατφόρμα booking ξενοδοχείων και καταλυμάτων, δίνοντας την μέγιστη έμφαση στα σχόλια για την καθαριότητα! 

 Τι Βαθμολογία δίνουν οι επισκέπτες σας στην καθαριότητα του μπάνιου και Πόσο Χρόνο Καταναλώνει το Προσωπικό Καθαριότητας για να ετοιμάσει το χώρο για την Επόμενη Κράτηση;

Συγκεντρώσαμε τις 5 πρακτικές εφαρμογές που ευνοούν την καθαριότητα του ξενοδοχείου / Airbnb / τουριστικού καταλύματος και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω:

anakainisi mpaniou_lefki lekani niptiras

  1. Είδη υγιεινής: κομψά σχέδια σε διαχρονικό λευκό

Επιλέξτε κρεμαστή λεκάνη, χωρίς εσοχές και περίτεχνα σχέδια, τα οποία συγκρατούν σκόνη και καθαρίζουν δύσκολα. Η κρέμαση βοηθάει στον καθαρισμό του πατώματος, οι οριζόντιες αποχετεύσεις δεν είναι άμεσα ορατές σε αντίθεση με τις επιδαπέδιες λεκάνες.

Προτιμήστε λευκή πορσελάνη ώστε να μην φαίνονται άσχημα οι κηλίδες νερού, ειδικά σε περιοχές όπως τα νησιά, όπου το δίκτυο ύδρευσης είναι υφάλμυρο. Μπορεί το μαύρο να είναι μοντέρνο και ξεχωριστό αλλά τα πρακτικά μειονεκτήματα υπερτερούν.

Ο νιπτήρας χρησιμοποιείται πολύ συχνά και είναι η μεγαλύτερη παγίδα αλάτων. Το σημείο ένωσης του νιπτήρα με τον πάγκο μελαμίνης, που είναι συχνή επιλογή σε ξενοδοχεία, είναι μια φωλιά μικροβίων και μυκήτων. Σιγουρευτείτε ότι το σχήμα του νιπτήρα ευνοεί τον καθαρισμό στο σημείο αυτό ώστε να αποφύγετε τη μετάδοση τέτοιων μικροβίων και αντιαισθητικές εικόνες.

anakainisi mpaniou_accessories

  1. Αξεσουάρ: όχι άλλα αποτυπώματα…

Τα αξεσουάρ μπάνιου συμμετέχουν στην διακόσμηση στο χώρο του μπάνιου. Οφείλουν όμως να εξυπηρετούν και το σκοπό τους. Τοποθετήστε διπλές χαρτοθήκες για επαρκές απόθεμα αναλώσιμων και κρεμαστό πιγκάλ με βάση στον τοίχο για να αποφεύγεται η συσσώρευση βρωμιάς και τα σημάδια στα πλακάκια από το κάτω μέρος.

Η πιο πρακτική λύση για ντουζιέρες φαίνεται να είναι το διαχωριστικό τζάμι. Ιδιαίτερα για μεγάλα μήκη προτιμήστε τζάμι με αντηρίδα για στήριξη προς αποφυγή ατυχημάτων. Επιλέξτε ακόμη επεξεργασία κρυστάλλου έναντι στη συσσώρευση των αλάτων του νερού ώστε οι σταγόνες να ρέουν ταχύτερα πάνω στην επιφάνεια του γυαλιού, χωρίς να αφήνουν θαμπές γραμμές.

Εκτός του σιφωνιού του ντους,  δημιουργήστε ένα πατωσίφωνο στο γενικό χώρο του μπάνιου, δίνοντας και στο δάπεδο την κατάλληλη κλίση, για την υποχώρηση υδάτων που μπορεί να πέσουν στο πάτωμα. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσετε ότι τα νερά του νιπτήρα δεν θα συσσωρεύονται, αφήνοντας λεκέδες!

anakainisi mpaniou_ntouziera

  1. Ντουζιέρα: λειτουργική διακόσμηση σε κάθε γωνιά!

Προτιμάμε Ντουζιέρα αντί της μπανιέρας, η οποία σπάνια χρησιμοποιείται πλέον στην καθημερινότητα.
Σε ένα ξενοδοχείο ο πελάτης θα επισκεφθεί το Spa σε περίπτωση που αναζητά υπηρεσίες χαλάρωσης, αντί να βυθιστεί στην μπανιέρα.
Επιπλέον η ντουζιέρα είναι πιο εύκολα προσβάσιμη από άτομα με ειδικές ανάγκες που πρόκειται να επισκεφτούν ένα τουριστικό κατάλυμα ή ένα ξενοδοχείο.

Οι χτιστές εσοχές εντός της ντουζιέρας βοηθούν στην τοποθέτηση σαμπουάν στο κατάλληλο ύψος και διευκολύνουν τον χρήστη.
Προτιμήστε κρεμαστή κεφαλή ντους, η οποία δεν έρχεται σε επαφή με το χρήστη ή το νερό εξωτερικά ώστε να αποφύγετε την συσσώρευση αλάτων και τον επαναλαμβανόμενο καθαρισμό του.

Μπορείτε ακόμη να αποφύγετε και τη στήλη ντους, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε μικρά μπάνια, με περιορισμένο χώρο, καθώς το τηλέφωνο του μπάνιου μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο κατευθείαν με βάση. Ακόμη κι αν έχετε εντοιχιζόμενη μπαταρία η παροχή του τηλεφώνου μπορεί να εφαρμόσετε ένα κρυφό σύστημα σωληνώσεων ώστε να ελαχιστοποιήσετε τα αξεσουάρ που χρειάζεται να καθαριστούν.

anakainisi mpaniou_epiplo kathrepti

  1. Έπιπλα Μπάνιου: κάντε το χώρο να αναπνέει…

Προτεραιότητα όλων σε ένα μπάνιο ξενοδοχείου είναι η λειτουργικότητα και η πρακτικότητα. Η κίνηση μέσα στο χώρο και ο χρόνος καθαρισμού εξαρτώνται ιδιαίτερα από τη θέση των επίπλων και των αντικειμένων. Επιλέγοντας τις σωστές λύσεις τοποθέτησης οι εργασίες καθαρισμού μειώνονται.

Το έπιπλο του νιπτήρα, συστήνεται να είναι κρεμαστό, για λόγους συντήρησης και καθαριότητας.
Για παράδειγμα αν το έπιπλο ακουμπάει στο πάτωμα και είναι κατασκευασμένο από συνθετική ξυλεία, μπορεί να φουσκώσει ακόμα και από νερά της σφουγγαρίστρας μετά από ένα διάστημα. Αντίθετα ένα έπιπλο που βρίσκεται στον αέρα μπορεί να διατηρηθεί πολύ περισσότερο.

Αντίστοιχα ένα έπιπλο με μεταλλικά πόδια δεν είναι ιδιαίτερα ευπαρουσίαστο και είναι εξίσου άβολο στην καθαριότητα καθώς τα πόδια έχουν την τάση να συγκρατούν τις τρίχες κατά το σκούπισμα ή το σφουγγάρισμα. Το ίδιο ισχύει για άλλα έπιπλα αποθηκευτικού τύπου, όπως στήλες ντουλάπια κ.α.

  1. Φωτισμός Μπάνιου: θερμοκρασίες που προσαρμόζονται με βάση τις ανάγκες του χρήστη.

Καθοριστικό ρόλο παίζει και ο φωτισμός του μπάνιου τουριστικού καταλύματος airbnb. Είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει και τη λειτουργικότητα και την διακόσμηση του μπάνιου.

Με την εξέλιξη του επαγγελματικού φωτισμού έχουμε την επιλογή να ρυθμίσουμε το φωτισμό με ακρίβεια στο χρώμα και τη θερμοκρασία που θέλουμε. 

Συνδυάστε θερμό φωτισμό που προσφέρει ζεστό κλίμα και ευχάριστη ατμόσφαιρα, με day light για ακριβή ορατότητα χρωμάτων και γενικό φωτισμό του χώρου. Κάντε διαχωρισμό των φωτιστικών χρωμάτων με φωτιστικά οροφής, τον καθρέπτη και κρυφό φωτισμό.

Διαχωρίστε και τους διακόπτες, για ευελιξία χρήσης και οικονομία. Κάθε φωτιστικό είναι προτιμότερο να ανάβει ξεχωριστά ώστε να έχουμε το φωτισμό που απαιτείται στο χώρο του μπάνιου ανάλογα την περίσταση.

Επενδύστε στον καθρέπτη του μπάνιου με ποιοτικό φωτισμό, ο κρυφός οπίσθιος φωτισμός κάνει το χώρο πιο μοντέρνο, και ατμοσφαιρικό. Επιπλέον βοηθάει στην εφαρμογή μακιγιάζ και γενικότερα την περιποίηση προσώπου ανδρών και γυναικών.

Check out!

Εφαρμόστε τις παραπάνω πρακτικές ανακαίνισης μπάνιου του ξενοδοχείου ή το καταλύματος και δώστε στους επισκέπτες αφορμή για θετικά σχόλια και reviews μετά την κράτηση και την διαμονή τους. Επενδύστε στο φωτισμό και τα έπιπλα μπάνιου για να βελτιώσετε την εμπειρία φιλοξενίας των πελατών σας με λειτουργικές λύσεις.

 

Η Ευαγγελία Παπαδημητρίου είναι Ιδρύτρια, Chief Architect & Interior Designer του αρχιτεκτονικού γραφείου ΙNTERARKITEKTS και HOSTCOMPASS, με πολυετή πείρα στην Διαμόρφωση, Ανακαίνιση και Διακόσμηση Επαγγελματικών Χώρων με έμφαση στην Σύνθεση Εταιρικής Ταυτότητας επιχειρήσεων, συνδυάζοντας με επιχειρηματικό τρόπο την εργονομία με το design.

 

 

Tags: Ανακαίνιση, Ανακαίνιση Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Διαρρύθμιση εσωτερικών χώρων Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων

Νέο Έργο Ανακαίνισης & Διακόσμησης!

Εγγραφείτε στην email list μας για να μαθαίνετε
Πρακτικές Λύσεις και Design Εφαρμογές
για τα Τουριστικά Καταλύματα

Δείτε το Νέο Βίντεο στο YouTube!