Διαμόρφωση και Επίπλωση Εξωτερικών Χώρων Ξενοδοχείου

Διαμόρφωση και Επίπλωση Εξωτερικών Χώρων Ξενοδοχείου

Οι νέες τάσεις στην διαρρύθμιση του Εξωτερικού Χώρου Τουριστικών Κατοικιών, Ξενοδοχείου και Ενοικιαζόμενων Δωματίων επιβάλλουν την Ποικιλία και την Συνύπαρξη Πολλαπλών Σκηνογραφιών Επίπλωσης.

Ο επισκέπτης θα πρέπει να μπορεί να μεταφερθεί από τον ένα χώρο στον άλλο, χωρίς να συναντά χωρίσματα!
Οι λειτουργικές ζώνες δεν είναι τόσο αυστηρά καθορισμένες, ενώ η ενιαία αισθητική Εξωτερικού Χώρου είναι κοινή από τον εσωτερικό χώρο του δωματίου …μέχρι τις ξαπλώστρες στην παραλία!

Ο επισκέπτης αναζητά την δυνατότητα να μπορεί να απολαύσει  π.χ. τον καφέ του στο bar εξωτερικού χώρου, ενόσω τα παιδιά του βουτούν στην πισίνα ή να πιεί το prosecco του στην κοινόχρηστη αυλή του συγκροτήματος νωρίς το απόγευμα και να γνωριστεί τους υπόλοιπους θαμώνες που έχουν δειπνούν νωρίτερα.

Οι λειτουργίες ανακατεύονται, όμως τι γίνεται με την διαρρύθμιση της επίπλωσης; 

 

 

Όσο δεδομένη θεωρείται η μίξη των διαφόρων χρήσεων στον εξωτερικό χώρο, τόσο δεδομένη είναι και η συνύπαρξη διαφορετικών καθιστικών, επίπλων και εξοπλισμού επίπλωσης εξωτερικού χώρου.

Οι εποχές, όπου όλος ο εξωτερικός χώρος επιπλωνόταν με καρέκλες, πλαστικές ή μεταλλικές, και το ίδιο τραπεζάκι με την μαρμάρινη βάση, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!

Οι καρέκλες φαγητού δίνουν την θέση τους σε lounge καθίσματα, ο διακοσμητικός φωτισμός και η ένταση μουσικής  αλλάζουν,  δημιουργώντας διαφορετικές σκηνογραφίες στον ίδιο χώρο.
Αυτή η ευελιξία δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αν η διαρρύθμιση εξωτερικού χώρου ήταν χωρισμένη σε ζώνες!

Τι είδος επίπλωσης επιλέγουμε;

Επιλέγουμε μεμονωμένα κομμάτια επίπλωσης που προσφέρουν εναλλακτικές επιπλώσεις.

Τα υπαίθρια καθιστικά και το εστιατόριο διαθέτουν καθίσματα όλων των υψών, δηλαδή ύψος καρέκλας φαγητού, ημίψηλο, κάθισμα σκαμπώ bar.
Πολύ συχνά, θα προτείνουμε μακρόστενα, τετράγωνα και κυκλικά τραπέζια, ενώ δεν απουσιάζουν και ενιαίες επιφάνειες φαγητού, τις οποίες μοιράζονται διαφορετικές παρέες μεταξύ τους.

Πώς σκιάζουμε τους υπαίθριους χώρους;

 

 

Ποικιλία θα συναντήσουμε ακόμα και στον τρόπο σκίασης. Πανιά, καλαμωτές, πέργκολες και ομπρέλες.
Ο εξοπλισμός σκίασης θα πρέπει να είναι ευέλικτος κατά την διάρκεια όλης της ημέρας, ακολουθώντας την αλλαγή του ήλιου και του αέρα.

Χρησιμοποιήστε εναλλακτικές ιδέες στον τρόπο σκίασης, δίνοντας ρόλο στεγάστρου για τους υπαίθριους χώρους από την βροχή αλλά και για να υποδείξετε στους επισκέπτες πού θα βρουν το bar, το εστιατόριο και το υπαίθριο καθιστικό.

 

 

 

 

Ευαγγελία Παπαδημητρίου
Αρχιτέκτων Μηχανικός & Interior Designer

 

Tags: Ανακαίνιση Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων, Επίπλωση Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων

Νέο Έργο Ανακαίνισης & Διακόσμησης!

Εγγραφείτε στην email list μας για να μαθαίνετε
Πρακτικές Λύσεις και Design Εφαρμογές
για τα Τουριστικά Καταλύματα

Δείτε το Νέο Βίντεο στο YouTube!