Διαχωριστικά Εξωτερικού Χώρου Ξενοδοχείου και Βίλλας

Διαχωριστικά Εξωτερικού Χώρου Ξενοδοχείου και Βίλλας

Έχετε δεχθεί παράπονα από επισκέπτες που μοιράζονται την ίδια αυλή, την ίδια βεράντα ή τον κήπο, που ένιωθαν ότι είναι οπτικά πολύ εκτεθημένοι στους επισκέπτες των γειτονικών δωματίων;

Απαντώντας το παραπάνω ερώτημα, θα αναπτύξουμε πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε prive χώρους στους εξωτερικούς χώρους μίας τουριστικής μονάδας ή τουριστικής βίλλας, σε λίγο χρόνο, εφαρμόζοντας ελαφριές κατασκευές που επιτρέπονται από την πολεδομία.

  1. Aέρινος Διάκοσμος με Μεγάλη Ευελιξία

Χρησιμοποιούμε υφάσματα εξωτερικού χώρου, που αντέχουν στον έντονο ήλιο, τον ισχυρό αέρα και την υγρασία. Επιλέγουμε κυρίως ανοιχτόχρωμους κωδικούς, για να αποφύγουμε στον σταδιακό αποχρωματισμό τους, δημιουργώντας κουρτίνες εξωτερικού χώρου που λειτουργούν σαν άυλα φίλτρα μεταξύ των διαμερισμάτων ή δωματίων.

Αναρούμε τις κουρτίνες εξωτερικού χώρου από την οροφή ή την πέργκολα με ανοιξείδωτα εξαρτήματα, ενώ φροντίζουμε να εξοπλίσουμε την κατασκευή μας με βαρίδια κουρτίνας ώστε να παραμένουν στοιβαρές.

Εναλλακτικά, τοποθετούμε αυτοσχέδια αμπράζ για να δώσουμε την δυνατότητα στους επισκέπτες να τις χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, τελείως ελεύθερες ή υπό τύπου αυλαία.

διαχωριστικά-ξενοδοχειου-κουρτίνες

  1. Με βάση το Ύφος της Τοπικής Αρχιτεκτονικής

Η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου μπορεί να εμπνευστεί από την ελληνική παραδοσιακή αρχιτεκτονική! Ο αρχιτεκτονικός μας πλούτος διαθέτει τα στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν λύσεις, ώστε να πετύχουμε την λειτουργική αναβάθμιση του εξωτερικού χώρου ταυτόχρονα με την ενιαία αισθητική εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Οι πεζούλες, τα χτιστά τοιχάκια, τα στηθαία με επένδυση τσιμεντοκονίας με κλιμακούμενα ύψη μπορούν να λειτουργήσουν ως Διαχωριστικά Εξωτερικού Χώρου Ξενοδοχείου και Βίλλας.  Δίνουν την δυνατότητα να δημιουργηθούν περίκλειστοι χώροι που απομονώνουν τους επισκέπτες μεταξύ τους. 
Ο συνδυασμός των στηθαίων με ξύλινα πλέγματα, ξύλινες περσίδες ή υφάσματα δημιουργεί ακόμα πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα.

 διαχωριστικά-ξενοδοχειου--και-βίλλας-με-πεζούλες

  1. Ξύλινες Πλέξεις που Παίζουν με την Σκιά και το Φως

Η χρήση του ξύλου ως ξύλινα πλέγματα, καφασωτά διαχωριστικά και διακοσμητικά σεπαρέ είναι μία μοντέρνα και λιτή λύση για τα Διαχωριστικά Εξωτερικού Χώρου Ξενοδοχείου και Βίλλας.

Αποτελούν μία εύχρηστη επιλογή, καθώς μπορούν να εφαρμοστούν τόσο για το φιλτράρισμα των γειτονικών βλεμμάτων αλλά και για την σκίαση εξωτερικού χώρου. Η πυκνότητα των ξύλινων δοκίδων είναι αυτή που θα καθορίσει τον βαθμό ιδιωτικότητας ανάμεσα από την πλέξη, όσο και την απόδοση της σκίασης στον υπαίθ καθιστικό.

Για την ελαχιστοποίηση της συντήρησης των ξύλινων δοκίδων, εφαρμόζουμε συνθετική ξυλεία τύπου wpc σε διάφορα χρώματα.

σκίαση-εξωτερικού-χώρου-διαχωριστικά-ξενοδοχειου-και-βίλλας-

  1. Η πιο Trendy Λύση στα Διαχωριστικά Εξωτερικού Χώρου

Η εφαρμογή μεταλλικών διάτρητων πανέλων αποτελεί την πιο ‘’in’’ διακοσμητική λύση που θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε για να διαχωρίσουμε την κοινόχρηστη αυλή σε μικρότερες διαμορφώσεις.

μεταλλικά διαχωριστικά-ξενοδοχειου-εξωτερικού χώρου

Οι custom διαστάσεις τους αλλά και τα πρωτότυπα σχέδια που ανακαλούν την αισθητική ή την εταιρική ταυτότητα της επιχείρησης μπορούν να αποτελέσουν ένα σήμα κατατεθέν, ένα στοιχείο που αναγνωρίζεται εύκολα και μένει στην μνήμη των πελατών.

Παράλληλα, η μεταλλική αυτή κατασκευή, εκτός από διαχωριστικό εξωτερικού χώρου, μπορεί να αποτελέσει ένα διακοσμητικό σκίαστρο που αποτυπώνει ενδιαφέρουσες σκιές ή ένα τμήμα της συνολικής περίφραξης του τουριστικού καταλύματος.

 

Eυαγγελία Παπαδημητρίου
Αρχιτέκτων Μηχανικός & Interior Designer


Θέλετε να Δημιουργήστε Μικρούς Παραδείσους Ιδιωτικότητας
στην βεράντα, στον κοινόχρηστο κήπο ή στην αυλή,
συνδέοντας την αισθητική του εσωτερικού χώρου
των ενοικιαζομένων διαμερισμάτων ή δωματίων του ξενοδοχείου και της τουριστικής βίλας σας με τον εξωτερικό χώρο;

 

Επικοινωνήστε με το γραφείο μας
και αναζητήστε τις Υπηρεσίες Διαμόρφωσης Εξωτερικού Χώρου που προσφέρουμε.

 

Επιλέξτε την υπηρεσία της ΗOSTCOMPASS
DECO  
για τα Διαμερίσματα Σύντομης Ενοικίασης & τις Τουριστικές βίλλες και

ELEGANT 
για τα Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και Διαμερίσματα.

Tags: Αρχιτεκτονική Μελέτη, Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων, Διαρρύθμιση

Νέο Έργο Ανακαίνισης & Διακόσμησης!

Εγγραφείτε στην email list μας για να μαθαίνετε
Πρακτικές Λύσεις και Design Εφαρμογές
για τα Τουριστικά Καταλύματα

Δείτε το Νέο Βίντεο στο YouTube!