Δωμάτιο Ξενοδοχείου και Airbnb: Δημιουργήστε μία Εμπειρία Ύπνου

Δωμάτιο Ξενοδοχείου και Airbnb: Δημιουργήστε μία Εμπειρία Ύπνου

Μελέτες δείχνουν ότι τα 2 είδη παραγόντων που επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου των επισκεπτών σε ένα τουριστικό κατάλυμα είναι α. οι προσωπικοί, που αφορούν τον ίδιο τον επισκέπτη και β. οι εξωτερικοί, που αφορούν το περιβάλλον Φιλοξενίας.

To τουριστικό κατάλυμα δεν μπορεί να επηρεάσει τα προσωπικά αίτια άνεσης ύπνου, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, ένα δύσπεπτο γεύμα ή η φαρμακολογία του επισκέπτη. Μπορεί, όμως να διαμορφώσει το περιβάλλον στο δωμάτιο ξενοδοχείου ή Αirbnb, ώστε να αναβαθμίσει την εμπειρία ύπνου …και να αυξήσει τα θετικά reviews!

 

Συνθέσαμε ένα σύντομο οδηγό για εσάς, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να δώσετε στο σώμα και στο μυαλό των επισκεπτών σας την ανάπαυση που αναζητούν κατά την διαμονή τους!

 

1. Κρατούμε το υπνοδωμάτιο σκοτεινό

Το σώμα σας είναι προγραμματισμένο να κοιμάται όταν είναι σκοτεινά. Όταν ανιχνεύεται φως, καθυστερεί την απελευθέρωση μελατονίνης, παράγει κορτιζόλη και διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματός σας αυξημένη, με αποτέλεσμα να κρατάει ξύπνιους τους επισκέπτες σας.

Η δυνατότητα συσκότισης είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου να κάνετε το δωμάτιο πιο φιλικό προς τον ύπνο.

Σας συστήνουμε να τοποθετήσετε στο δωμάτιο ξενοδοχείου ή στο υπνοδωμάτιο Airbnb ένα διπλό σιδηρόδρομο με 2 είδη κουρτίνας, μία που να χαρίζει στους επισκέπτες σας την απαιτούμενη ιδιωτικότητα και μία που να δημιουργεί συσκότιση, μην επιτρέποντας στον έντονο ελληνικό ήλιο να ταράξει τον ύπνο των επισκεπτών σας.

 

2. Απομακρύνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές

Η έντονη χρήση ηλεκτρικών συσκευών, όπως τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα και tablet, μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου των επισκεπτών σας.  Η έκθεση στο φως που εκπέμπουν οι συσκευές μας προκαλεί συνήθως εγρήγορση, διαταράσσοντας το φυσικό μοτίβο του κύκλου ύπνου-αφύπνισης.

Μία καλή λύση είναι να τοποθετήσετε όσο λιγότερες ηλεκτρονικές συσκευές μέσα στο υπνοδωμάτιο ή να επιλέξετε ότι μπορούν να απενεργοποιηθούν αυτόματα πριν τον ύπνο, κατ’επιλογή των επισκεπτών σας. Η εγκατάσταση αισθητήρων κίνησης, αισθητήρων παρουσίας ή χρονοδιακόπτη, είναι εναλλακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν, εξασφαλίζοντας και εξοικονόμηση ενέργειας.

Εάν είναι απαραίτητο να έχετε κάποιες ηλεκτρικές συσκευές που εκπέμπουν φως στο υπνοδωμάτιό σας, όπως η τηλεόραση, σκεφτείτε να τις καλύπτετε τοπικά με κάποιο διακοσμητικό αντικείμενο ή να μπλοκάρετε την πηγή του φωτός.

Αποφύγετε να βάλετε το router ή modem κοντά στο κρεβάτι ξενοδοχείου ή στο υπνοδωμάτιο Αirbnb, διατηρώντας μόνο τον minimum ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

 

3. Εφαρμόζουμε Ευελιξία στον Φωτισμό

Ο φωτισμός είναι ένα μοναδικό αλλά αναξιοποίητο εργαλείο στην διαμόρφωση επαγγελματικών χώρων!

Εφαρμόζοντας τις κατάλληλες ιδέες φωτισμού, μπορούμε με άυλο και ατμοσφαιρικό τρόπο να λύσουμε λειτουργικά θέματα χώρου, αναβαθμίζοντας την διακόσμηση εσωτερικού χώρου ξενοδοχείου και την διακόσμηση καταλυμάτων σύντομης ενοικίασης.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα υπνοδωμάτιο θα πρέπει να διαθέτει τόσο κινητό όσο και μόνιμα εγκατεστημένο φωτισμό, προκειμένου να παρέχει φωτισμό για εργασίες όπως το ντύσιμο και το διάβασμα αλλά και …την χαλάρωση!

Ειδικά στο δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου ταυτόχρονα αποτελεί περιβάλλον ύπνου αλλά φιλοξενεί και άλλες δραστηριότητες, επιβάλλεται να εφαρμοστεί ένα ευέλικτο φωτιστικό πλάνο που θα παραμετροποιείται ανάλογα με την ώρα και την χρήση του χώρου.

Αξίζει να εγκαταστήσετε ντιμαριζόμενα φώτα οροφής, δίνοντας στον επισκέπτη την δυνατότητα να φτιάξει την ατμόσφαιρα δωματίου ξενοδοχείου, επιλέγοντας ένταση φωτισμού και θερμοκρασία χρώματος για ένα χαλαρό περιβάλλον ύπνου.

Εγκαταστήστε ένα νυχτερινό φως, ή ταινία led μέσα στο σοβατεπί, εφαρμόζοντας αισθητήρα κίνησης που θα ενεργοποιεί το φως LED, μόνο όταν ανιχνεύεται δραστηριότητα στον χώρο και έτσι δεν θα διαταράσσει τον ύπνο των επισκεπτών σας.

 

4. Επιλέγουμε προσεκτικά στρώμα και κρεβάτι

Οι επισκέπτες που επιλέγουν ένα τουριστικό κατάλυμα ή ένα aibnb για διακοπές ή εργασία, δίνουν μεγάλη σημασία στην ανακούφιση που τους προσφέρει το στρώμα μετά τον ύπνο τους.

Λάβετε υπόψη σας ότι δεν υπάρχει ένα στρώμα ύπνου που θα είναι κατάλληλο για κάθε άτομο. Παρόλο που δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε κάθε επισκέπτη είναι σημαντικό να επιλέξουμε ένα στρώμα που θα ανταποκρίνεται σε ποιοτικά κριτήρια, αποφεύγοντας ρητά ένα στρώμα χαμηλής αξίας.

Ένα στρώμα που παρέχει στο σώμα καλή στήριξη και διασφαλίζει ότι η σπονδυλική στήλη βρίσκεται σε σωστή ευθυγράμμιση και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για έναν άνετο χώρο ύπνου.

Η επιλογή του σωστού υλικού είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή του νέου σας στρώματος τόσο για το δωμάτιο ξενοδοχείου, όσο και για  τον ανακλινόμενο καναπέ κρεβάτι. Το στρώμα που είναι κατασκευασμένο με οργανικά υλικά δεν απελευθερώνει επιβλαβή αέρια μπορεί να αποτελέσει μια καλή επιλογή.

Καθώς σε όλα τα στρώματα ύπνου κάποια στιγμή μειώνεται η υποστήριξή τους, θα πρέπει να σκεφτείτε την αντικατάστασή τους κάθε οκτώ με δέκα χρόνια.

Επιλέγουμε και τοποθετούμε το στρώμα, συνυπολογίζοντας το κρεβάτι που αρμόζει στην φιλοσοφία υπνοδωματίου με βάση το interior design και την διακόσμηση του ξενοδοχείου ή του διαμερίσματος σύντομης ενοικίασης.

Ο χρυσός κανόνας που εφαρμόζω όταν επιλέγω τα αυτά 2 είδη είναι να εξασφαλίζω ότι ο επισκέπτης θα μπορεί να σηκώνεται από το κρεβάτι ακουμπώντας απευθείας στο δάπεδο, με κλίση του γόνατος 45 μοιρών.

 

5. Επενδύουμε σε βιοφιλικά υλικά εσωτερικού χώρου

Εισάγετε τον βιοφιλικό σχεδιασμό στο δωμάτιο ξενοδοχείου ή στην διακόσμηση υπνοδωματίου Rbnb! Έχει αποδειχθεί ότι το να κάνουμε τα υπνοδωμάτια μας πιο φιλικά προς το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας βιώσιμα υλικά και στοιχεία, έχει πολλά οφέλη για την ευεξία μας.

Η φυσική και οργανική γοητεία των υλικών που προέρχονται από την φύση ή η πράσινη διακόσμηση ( green design) μας κάνει να νιώθουμε ήρεμοι και χαλαροί, γι’ αυτό και συμβάλλουν τα μέγιστα στα δωμάτια που προορίζονται για ξεκούραση.

Τα προϊόντα από φυσικά υλικά παρέχουν ένα υγιές περιβάλλον ύπνου και γενικά εγγυώνται μεγαλύτερη άνεση και χαλάρωση, σε σύγκριση με τα συνθετικά προϊόντα. Περιλαμβάνουν υλικά όπως το βαμβάκι,ο φελλός, το φυσικό λάτεξ, το μαλλί ή το άγριο μετάξι, μπορούν να κάνουν το περιβάλλον στο δωμάτιο ξενοδοχείου ή υπνοδωμάτιο αιρβνβ πιο άνετο και ζεστό, διαφυλάσσοντας και το περιβάλλον μας.

Η χρήση αυτών των υλικών στην κρεβατοκάμαρά σας σημαίνει επίσης ότι δεν θα εκτίθεστε σε επικίνδυνες χημικές ουσίες που συχνά περιέχουν τα συνθετικά υλικά. Επιπλέον, τα υλικά αυτά επιτρέπουν την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και παρέχουν εξαιρετική ρύθμιση της θερμότητας και της υγρασίας, 2 σημαντικές πτυχές που συχνά παραβλέπονται όταν πρόκειται για τον εσωτερικό σχεδιασμό.

Επενδύστε στο περιβάλλον ενός άνετου ύπνου, συνυπολογίζοντας τα παραπάνω tips  που σας έχουμε συγκεντρώσει! Ο ποιοτικός ύπνος είναι σημαντικός για τους επισκέπτες σας, που επιδιώκουν να αποσυμπιεστούν από το σύγχρονο κόσμο με την πολυάσχολη ρουτίνα τους.

Βοηθήστε τους να βελτιώσουν την διάθεση και την παραγωγικότητά τους και θα σας …ανταμείψουν με θετικά reviews!

 

 

Η Ευαγγελία Παπαδημητρίου είναι Ιδρύτρια, Chief Architect & Interior Designer του αρχιτεκτονικού γραφείου ΙNTERARKITEKTS και HOSTCOMPASS, με πολυετή πείρα στην Διαμόρφωση, Ανακαίνιση και Διακόσμηση Επαγγελματικών Χώρων με έμφαση στην Σύνθεση Εταιρικής Ταυτότητας επιχειρήσεων, συνδυάζοντας με επιχειρηματικό τρόπο την εργονομία με το design.

 

 

Tags: properties, Ανακαίνιση, Ανακαίνιση Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων, διακόσμηση ξενοδοχείου

Νέο Έργο Ανακαίνισης & Διακόσμησης!

Εγγραφείτε στην email list μας για να μαθαίνετε
Πρακτικές Λύσεις και Design Εφαρμογές
για τα Τουριστικά Καταλύματα

Δείτε το Νέο Βίντεο στο YouTube!