Εφάρμοσε τις πρακτικές του Interior Styling: Τέλειες εικόνες χωρίς πολλά έξοδα

Εφάρμοσε τις πρακτικές του Interior Styling: Τέλειες εικόνες χωρίς πολλά έξοδα

Κατόπιν επίσκεψης σε ξενοδοχείο στην Πιερία, μου ζητήθηκε κατά πόσον μπορώ να υποδείξω στο προσωπικό του καταλύματος τον τρόπο που θα προετοιμάζονται τα δωμάτια πριν την άφιξη των επισκεπτών, ώστε να εξασφαλίζεται το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα κάθε φορά, σαν καρτ-ποστάλ!

Ζητούμενο ήταν τα έπιπλα και τα διακοσμητικά είδη, τα υφασμάτινα runners, τα δώρα υποδοχής, οι κουρτίνες κτλ. να μην αποτελούν μία απλή παράταξη αλλά να συνθέτουν ένα αρμονικό και φιλόξενο περιβάλλον.

Ζητούμενο ήταν να δίνεται η εντύπωση ενός ζωντανού χώρου, με μία αίσθηση φρεσκάδας, που θα μπορούσε να αλλάζει ως σύνθεση ανά εποχή.

Η ανάγκη του συγκεκριμένου ξενοδόχου με οδήγησε να γράψω ένα άρθρο για το Interior Styling Ξενοδοχείου, Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Διαμερισμάτων και Τουριστικής Βίλλας που αφορά κάθε τουριστική επιχείρηση που θέλει να ανανεώνεται χωρίς πολλά έξοδα.

 

Τι είναι το Interior Styling;

Το διακοσμητικό ”ντύσιμο” του χώρου ονομάζεται  Interior Styling.
Είναι πιο κατανοητό όταν φέρνουμε στο μυαλό μας τους στυλίστες μόδας, που επιλέγουν και συνδυάζουν τα επιμέρους ρούχα και αξεσουάρ μεταξύ τους για να προτείνουν μία ενδυματολογική εικόνα που επιδιώκει να περάσει ένα Συγκεκριμένο Μήνυμα.

Στην περίπτωση του Styling χώρου, συνθέτουμε το περιβάλλον με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτύχουμε ο χώρος να μιλά από μόνος του κατά την άφιξη του επισκέπτη.

Ανάλογα με το μήνυμα που επιδιώκουμε, επιλέγουμε τα κατάλληλα εργαλεία-στοιχεία.

Το Interior Styling επιλέγει να τοποθετήσει τα υπάρχοντα διακοσμητικά είδη και είδη επίπλωσης, μαξιλάρες, βάζα, τραπεζάκια, κουρτίνες, ριχτάρια, με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργεί ιδιαίτερες σκηνογραφίες αναδεικνύοντας το επιδιωκόμενο ύφος ή μήνυμα.

 

 Όταν λέμε Interior Styling, εννοούμε Διακόσμηση ;

Συχνά το Interior Styling συγχέεται με την Διακόσμηση και το Interior Design, δηλαδή την Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων.

Το Interior Styling Αναδεικνύει, ΔΕΝ δημιουργεί κάτι που Δεν Υπάρχει!

Γι αυτό και δεν περιμένουμε το Interior Styling να καλύψει το κενό Διακόσμησης ενός χώρου, όταν απουσιάζει παντελώς η επίπλωση, τα υλικά επένδυσης τοίχων, ο διακοσμητικός φωτισμός και τα αντικείμενα διακόσμησης.

 

Πότε Χρειάζεται μία Τουριστική Επιχείρηση Interior Styling ;

Το Interior Styling είναι Απαραίτητο πριν από κάθε Επαγγελματική Φωτογράφηση, διότι εξασφαλίζει ελκυστικές φωτογραφίες που οδηγούν σε περισσότερες κρατήσεις.

Εξίσου απαραίτητο είναι για να πετύχουμε την εποχιακή ανανέωση των χώρων μίας τουριστικής μονάδας π.χ. Χριστούγεννα, Πάσχα, φθινόπωρο, άνοιξη. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε την εντύπωση ότι η τουριστική επιχείρηση είναι δραστήρια, ανανεώνεται συνεχώς και επενδύει στην αισθητική για να ικανοποιήσει τους πελάτες της.

 

Ποια είναι τα εργαλεία του interior styling;

Παρακάτω καταγράφουμε τι μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλεία, ώστε να δημιουργήσουμε την τέλεια εικόνα χωρίς έξοδα στο Ξενοδοχείο, στα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, Διαμερίσματα και στην Τουριστική Βίλλα.

-Επιπλώνουμε με μαλακά υλικά, δηλαδή υφάσματα, ριχτάρια, μαξιλάρια (αγγλικά soft furnishing)

-Eξοπλίζουμε με σετ αντικειμένων καθημερινής χρήσης στο ξενοδοχείο, συνθέσεις λουλουδιών, σετ πρωινού, βαλίτσες ή τοποθετούμε ένα αναγνωρίσιμο αντικείμενο που χαρακτηρίζει το χώρο

-Επιλέγουμε την χρωματική εντύπωση που θέλουμε να κυριαρχεί για να δημιουργηθεί  ένα σημείο αναφοράς

-Τοποθετούμε τα υπάρχοντα έπιπλα με ιεραρχία, ανάλογα με το μέγεθος και το χρώμα

-Αναδεικνύουμε λεπτομέρειες με την χρήση των Φωτιστικών

 


Η εφαρμογή όλων των παραπάνωσας σας φαίνεται μία περίπλοκη υπόθεση αλλά
πιστεύεται ότι μπορεί να βοηθήσει στην
Αναβάθμιση της Αισθητικής των χώρων σας ή
στην Επαγγελματική Φωτογράφηση;

 

Ρωτήστε μας περισσότερα

για  την συνδυαστική υπηρεσία που προσφέρει η HOSTCOMPASS
Ιnterior Styling και Φωτογράφησης

 

Eυαγγελία Παπαδημητρίου
Αρχιτέκτων Μηχανικός & Interior Designer

Tags: Interior Styling, Κρατήσεις, φωτογράφηση

Νέο Έργο Ανακαίνισης & Διακόσμησης!

Εγγραφείτε στην email list μας για να μαθαίνετε
Πρακτικές Λύσεις και Design Εφαρμογές
για τα Τουριστικά Καταλύματα

Δείτε το Νέο Βίντεο στο YouTube!