Διαρρύθμιση υπαίθριου καθιστικού ξενοδοχείου

Διαρρύθμιση υπαίθριου καθιστικού ξενοδοχείου

Μήπως δεν εκμεταλλεύεστε έξυπνα τους εξωτερικούς ή υπαίθριους χώρους της τουριστικής σας επιχείρησης; Χρησιμοποιείτε τον χώρο γύρω από την πισίνα ή ολόκληρο τον κήπο, την μεγάλη βεράντα ισογείου ή την ταράτσα που  φιλοξενεί τα …κλιματιστικά;

Μία κομψή και αποδοτική λύση είναι η διαμόρφωση υπαίθριου καθιστικού, όπου οι πελάτες σας θα μπορούν να απολαύσουν την θέα, ένα ρόφημα ή την ανάγνωση του βιβλίου μετά μουσικής.

Ανεξάρτητα αν πρόκειται για θερινό ή χειμερινό κατάλυμα, το υπαίθριο καθιστικό ξενοδοχείου ή ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων είναι πάντα ένας χώρος που μπορεί να εξασφαλίσει κέρδος και να προκαλέσει τις θετικές εντυπώσεις των επισκεπτών ενός ξενοδοχείου, καθώς προσθέτει παραπάνω έσοδα κυρίως από την πώληση υπηρεσιών εστίασης.

 

Τι χρειάζεται να προβλέψουμε σε ένα υπαίθριο καθιστικό;

Αρχικά, επιλέγουμε τον σωστό προσανατολισμό του καθιστικού.
Προστατεύσουμε το καθιστικό εξωτερικού χώρου από τις καιρικές συνθήκες, επιλέγοντας έναν προστατευμένο χώρο από την βροχή και τον αέρα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι η φθορά των υφασμάτων και των επίπλων θα καθυστερήσει.

Κατόπιν, φροντίζουμε την σκίαση καθιστικού για όσες περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα είναι δυνατόν, χρησιμοποιώντας και κινητά μέσα σκίασης π.χ. ομπρέλες, αναρτημένα τεντόπανα, κουρτίνες –γάζες ή καλαμωτή που θα μπορούν να μετακινηθούν καθώς ο ήλιος αλλάζει ανά εποχή.

Πολύ βασική πρόβλεψη αποτελούν οι υδραυλικές και ηλεκτρολογικές παροχές!

Θα χρειαστεί να προβλεφθεί υδραυλική παροχή για λόγους καθαριότητας από την σκόνη, τους λεκέδες, την βροχή και τα ξεραμένα φύλλα.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη ρύση, δηλαδή την κλίση του δαπέδου, καθώς και το αντιολισθητικό υλικό δαπέδου που θα χρησιμοποιηθεί προς αποφυγή ατυχημάτων.

Οι ηλεκτρολογικές παροχές  θα πρέπει να περιλαμβάνουν τόσο λειτουργικό όσο και διακοσμητικό φωτισμό, σε χρήση ροοστάτη, προσαρμόζοντας τον τεχνητό φωτισμό ανάλογα με την ώρα και την αλλαγή του ηλίου κατά την διάρκεια του έτους.

Προβλέπουμε απαραιτήτως τον κατάλληλο φωτισμό εξωτερικού χώρου για τα σκαλοπάτια, την πισίνα, την ιδιαίτερη διαμόρφωση κήπου για να υποδείξουμε στους επισκέπτες την κατεύθυνση μέσα στο σκοτάδι αλλά και για να αποφύγουμε ατυχήματα.

Δεδομένου ότι δεν αποτελεί πολεοδομικά αδειοδοτημένο χώρο χρήσης, δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη κατασκευή αλλά μία κινητή διαρρύθμιση και επίπλωση εξωτερικού χώρου.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στην επιλογή αδιάβροχου και αλέκιαστου υφάσματος και στην επίπλωση εξωτερικού χώρου.
Τα outdoor υφάσματα θα πρέπει να πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές αντοχής σε εξωτερικό χώρο, να υπομένουν την αλμύρα της θάλασσας, το αντιηλιακό, την ηλιοφάνεια καθώς επίσης να αντικαθίστανται και να πλένονται εύκολα.

Τέλος, τα έπιπλα εξωτερικού χώρου θα πρέπει να είναι αντοχής στην υγρασία και την οξείδωση, στοιβαζόμενα και να μεταφέρονται εύκολα.

 

Η υπηρεσία διαμόρφωσης εξωτερικού χώρου ξενοδοχείου και ενοικιαζόμεων δωματίων και διαμερισμάτων περιλαμβάνεται στα πακέτα υπηρεσίας της HOSTCOMPASS, BASIC, ELEGANT και PREMIUM

 

 

Tags: Ανακαίνιση Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων

Νέο Έργο Ανακαίνισης & Διακόσμησης!

Εγγραφείτε στην email list μας για να μαθαίνετε
Πρακτικές Λύσεις και Design Εφαρμογές
για τα Τουριστικά Καταλύματα

Δείτε το Νέο Βίντεο στο YouTube!