Oι Κατηγορίες Ταξιδιωτών ΜΕΤΑ την Πανδημία 2021-2022

Oι Κατηγορίες Ταξιδιωτών ΜΕΤΑ την Πανδημία 2021-2022

Ποιες είναι οι νέες κατηγορίες ταξιδιωτών και οι τάσεις που αυτοί εισάγουν για τα ταξίδια μετά την Πανδημία, επηρεάζοντας την διαμόρφωση και το design εσωτερικών χώρων ενός Airbnb,Villas, Resorts, ενός Ξενοδοχείου;

Αν οργανώνετε την ανακαίνιση, ή διακόσμηση της τουριστικής επιχείρησης με αφετηρία το καλοκαίρι του 2021 διαβάστε το άρθρο μας, για να μάθετε Πού αξίζει να στοχεύσετε ως Τουριστική Επιχείρηση και Ποια τουριστικά καταλύματα θα προτιμηθούν!

types of travellers for 2021-2022

Οι κατηγορίες ταξιδιωτών

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε Ποιοί είναι οι ταξιδιώτες που θα ταξιδέψουν πρώτοι μετά την Πανδημία και Πώς μπορούμε να καταγράψουμε τα χαρακτηριστικά τους ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες τους σε επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας ικανοποιημένους  Πελάτες

Στην προσπάθειά μας να ομαδοποιήσουμε και κατηγοριοποιήσουμε τις ταξιδιωτικές τάσεις καταλήγουμε σε 3 διακριτές κατηγορίες ταξιδιωτών. Αυτοί θα αναζητήσουν προορισμούς και καταλύματα, ταξιδιωτικές εμπειρίες και θα επηρεάσουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το Ταξίδι και την Φιλοξενία!

 

1η κατηγορία-Slow living travellers

Πρόκειται για άτομα που αγαπούν τις φυσιολατρικές δραστηριότητες, την άθληση και την υγιεινή διατροφή, αναζητούν την περιπέτεια και επιθυμούν να κάνουν ένα …ψηφιακό detox! Η αγάπη τους για την Φύση και την Οικολογία τους ωθεί να αναζητήσουν προορισμούς που διαθέτον φυσικό κάλλος και πολιτιστική παράδοση.

Αυτή η κατηγορία επισκεπτών καθιερώνει την τάση στο design του slow living,  την ζωή δηλαδή σε χαλαρούς ρυθμούς, την διαμονή κοντά στην φύση, προτιμώντας τα μη αστικά καταλύματα, τα eco-resorts και τις αγροτουριστικές μονάδες.

 

 

2η κατηγορία -Luxury travellers

Πρόκειται για άτομα που επιθυμούν να ταξιδέψουν με έμφαση την προσωπική τους χαλάρωση και ξεκούραση, απολαμβάνοντας την ιδιωτικότητά τους και tailor-made εμπειρίες πολυτέλειας που τους κάνουν να νιώθουν σαν VIP. Μετά από την κούραση που έχουν συσσωρεύσει λόγω της Πανδημίας, θεωρούν ότι τους αξίζει μία απόδραση με στοιχεία…πολυτέλειας.

Μία άλλη προσέγγιση αυτής της τάσης, είναι ότι η συγκεκριμένη κατηγορία ταξιδιωτών ταυτίζει την πολυτέλεια με την ιδιωτικότητα και την αποκλειστική πρόσβαση σε καταλύματα με ιδιαίτερο ύψος ( branding), προκειμένου να προστατεύσει τα οικογενειακά μέλη από την εν δυνάμει έκθεση στον  COVID-19.

Αυτή η κατηγορία επισκεπτών ενισχύει την τάση του wellness (=ευεξίας) στο design, απαιτεί υψηλή αισθητική και προσοχή στην λεπτομέρεια, αγαπά την πολυτέλεια, προτιμώντας τις ανεξάρτητες πολυτελείς μονάδες, τις βίλλες και τα resorts.

 

3η κατηγορία- Digital Νomad Travellers

Πρόκειται για άτομα που επιλέγουν να ταξιδέψουν συνδυάζοντας την εργασία και τον τουρισμό! Πρόκειται για τους ψηφιακούς νομάδες ή αλλιώς Digital nomads που αποδεσμεύουν την θέση της εργασίας τους από τα στενά όρια του γραφείου.
Αυτοί οι επισκέπτες ταξιδεύουν τον κόσμο και δουλεύουν από οποιοδήποτε μέρος στον πλανήτη!

Αυτοί οι επισκέπτες αναζητούν γρήγορο, σταθερό internet και πλήρως εξοπλισμένα καταλύματα με οικιακή ατμόσφαιρα που διαθέτουν βεράντα ή κήπο.

Η τάση αυτή λεχει τις ρίζες της στην τηλεργασία και την κοινωνική αποστασιοποίηση και …ήρθε για να μείνει, και μετά το τέλος της Πανδημίας.

Γνωρίζοντας τις κατηγορίες επισκεπτών που θα ταξιδέψουν μετά την Πανδημία, μπορείτε να προσαρμόσετε τους χώρους σας και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών σας με βάση τις απαιτήσεις τους για να τους εξυπηρετήσετε!

Σε επόμενο άρθρο να σας παρουσιάσω Πώς να διαμορφώσετε αισθητικά και λειτουργικά τον εσωτερικό χώρο της επιχείρησής σας, ώστε να προσελκύσετε τα παραπάνω target groups πελατών.

Evangelia Papadimitriou, architect & interior designer

Eυαγγελία Παπαδημητρίου
Αρχιτέκτων Μηχανικός & Interior Designer

 

Tags: branding, Concept idea & Branding Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Concept idea +branding

Νέο Έργο Ανακαίνισης & Διακόσμησης!

Εγγραφείτε στην email list μας για να μαθαίνετε
Πρακτικές Λύσεις και Design Εφαρμογές
για τα Τουριστικά Καταλύματα

Δείτε το Νέο Βίντεο στο YouTube!