3+1 Προβλέψεις (Ανάκαμψης) μετά τον COVID-19 για το Καλοκαίρι 2020

3+1 Προβλέψεις (Ανάκαμψης) μετά τον COVID-19 για το Καλοκαίρι 2020

Αυτό ΔΕΝ είναι ένα άρθρο Απαισιοδοξίας!
Σκοπός μας είναι να καταγράψουμε τις Τάσεις που φαίνεται να κυριαρχούν στον Τουριστικό Κλάδο, ώστε οι Τουριστικές Επιχειρήσεις να οργανωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα, μετατρέποντας την αναμονή σε μία ευκαιρία για ανασυγκρότηση και δυναμική επαναλειτουργία.

Ποιοι τομείς θα Ανακάμψουν πρώτοι το Καλοκαίρι 2020;

1. O εισερχόμενος τουρισμός ενδέχεται να μας εκπλήξει!

travelling to Greece summer 202

Η προωθητική καμπάνια της MarketingGreece για το ξηρό και ζεστό ελληνικό καλοκαίρι σε συνδυασμό με τα μαγευτικά ελληνικά θερινά τοπία αλλά και η εθνική στρατηγική για την ανάδειξη της χώρας μας ως ασφαλή προορισμό απέναντι στον COVID-19 , μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά επιτυχής για το Καλοκαίρι 2020, βοηθώντας την σταδιακή ανάκαμψη του.

Επιπλέον, η προτίμηση της χώρας μας σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας θα ενισχυθεί, καθώς δύο ισχυροί ανταγωνιστές μας, η Ιταλία και η Ισπανία, φέτος θα υποδεχθούν εξαιρετικά μειωμένο αριθμό τουριστών.

Η αναμενόμενη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση  και την Φιλοξενία, η κατάργηση του τέλους διαμονής,  η επαρκής εξυπηρέτηση από τις αεροπορικές εταιρείες καθώς και τα ευέλικτα οικονομικότερα πακέτα των οργανωμένων tour operators θα αυξήσουν την ζήτηση και την επισκεψημότητα.

Οι ξένοι επισκέπτες που δεν θεωρούν το ταξίδι πολυτέλεια αλλά απαραίτητο χαρακτηριστικό ποιοτικής ζωής, Δεν θα ακυρώσουν το ταξίδι τους!  

2. Ο εσωτερικός Τουρισμός και η Κατανάλωση θα δώσουν την ώθηση!

hotel restaurant caffes

Η στασιμότητα και η απαισιοδοξία των ημερών που διανύουμε εξαιτίας του COVID-19 θα αντικατασταθούν βαθμιαία με την αυξανόμενη διάθεση για κοντινά ταξίδια μικρής διάρκειας και χαμηλού κόστους για το Καλοκαίρι 2020.

Οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί αρχικά θα ενισχυθούν από την έξαρση του κλάδου Εστίασης, καφέ, εστιατόρια, bars, beach bars, όπου κατόπιν, καθώς θα προχωρούμε προς τον Ιούλιο, θα επανέλθει η ζήτηση και στον κλάδο της Φιλοξενίας.

Η διάθεση για περισσότερη κοινωνικοποίηση και ξεγνοιασιά θα μας ωθήσει σε εξωστρέφεια και κατανάλωση με στόχο την αναψυχή, ενισχύοντας αρχικά την τοπική αγορά και κατόπιν θα επεκταθεί σε κρατήσεις μακρινών προορισμών.

3. Μεγαλύτερη Εμπιστοσύνη στα αναγωρισμένα brands και στους superhosts!

hotel brands and airbnb after covid-19

Είναι γνωστό ότι μετά από περιόδους γενικευμένης κρίσης τα luxury brands, οι καταξιωμένες επιχειρήσεις και οι ισχυροί επαγγελματίες ενισχύονται περισσότερο!
Οι πελάτες φαίνεται να τους επιβραβεύουν με την επιλογή τους, αγοράζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Aυτό συμβαίνει, διότι οι αναγνωρισμένες εταιρείες και επαγγελματίες έχουν χτίσει ένα καταξιωμένο branding στην συνείδηση του καταναλωτή τα προηγούμενα χρόνια που είναι συνώνυμο με την αξιοπιστία, την ασφάλεια και την εμπειρία.
Οι πελάτες προκειμένου να αγοράσουν μία value-for-money υπηρεσία ή προϊόν, καταφεύγουν στην ασφαλή επιλογή και ενισχύουν τα brands!

Με βάση την παραπάνω παρατήρηση, αναμένουμε την τόνωση της ζήτησης σε highly rated τουριστικά ακίνητα βραχύχρονης μίσθωσης και φημισμένα ξενοδοχεία.

Αυξημένη προτίμηση θα δείξουν οι επισκέπτες στους superhosts για το Καλοκαίρι 2020, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη τους στις ποιοτικές υπηρεσίες, φιλοξενίας και υγιεινής που εξασφαλίζουν για τα ακίνητα που διαχειρίζονται.

Αντίθετα, τουριστικά καταλύματα χωρίς ταυτότητα, παραθεριστικές κατοικίες ή διαμερίσματα bnb με χαμηλό ημερήσιο μίσθωμα προβλέπεται να καταποντιστούν.

 

4. Go Green, Healthy & …Clean

healthy habits in tourism

Μετά από την εμπειρία του COVID-19 είναι ευνόητο ότι έννοιες όπως ο υγιεινός τρόπος ζωής, η άθληση και η διαχείριση του άγχους θα αποτελέσουν προτεραιότητες για όλο το 2020.

Στον τομέα του Τουρισμού αναμένεται η αύξηση της επισκεψημότητας σε χώρους Φιλοξενίας που προβάλουν το ευ-ζειν, την επαφή με την φύση, την σωματική άσκηση, τις συνδυασμένες δράσεις φυσιολατρίας και πολιτισμού.

Προτίμηση θα δείξουν οι επισκέπτες και στα αγροτουριστικά καταλύματα.
Οι ταξιδιωτικοί προορισμοί χαλάρωσης μέσα στην φύση και η εξερεύνηση νέων προορισμών εκτός αστικών κέντρων θα προτιμηθούν από τους τουρίστες για το καλοκαίρι του 2020.

Βασικό κριτήριο επιλογής και αξιολόγησης θα είναι το υψηλό επίπεδο υγιεινής και καθαριότητας που διατηρείται στα καταλύματα βραχύχρονης μίσθωσης και στα ξενοδοχεία.

Είναι μία μοναδική περίοδος για τον Ελληνικό και Παγκόσμιο Τουρισμό!
Καθώς αναμένεται βαθμιαία ανάκαμψη μετά τέλος του δεύτερου τριμήνου 2020, συμβουλεύουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία να Ενσωματώσουν στην Λειτουργία τους τις τάσεις που προαναφέραμε, επωφελούμενες από τις παραπάνω Προβλέψεις Ανάκαμψης για το Καλοκαίρι 2020, έχοντας το προβάδισμα από τον Ανταγωνισμό τους.

 

 

 

Eυαγγελία Παπαδημητρίου
Αρχιτέκτων Μηχανικός & Interior Designer

 

Tags: branding, Concept idea & Branding Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Concept idea +branding, Interior styling Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Real Estate, Κρατήσεις

Νέο Έργο Ανακαίνισης & Διακόσμησης!

Εγγραφείτε στην email list μας για να μαθαίνετε
Πρακτικές Λύσεις και Design Εφαρμογές
για τα Τουριστικά Καταλύματα

Δείτε το Νέο Βίντεο στο YouTube!