Η Στρατηγική Τουριστικής Επιχείρησης για το Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2020

Η Στρατηγική Τουριστικής Επιχείρησης για το Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2020

Τι περίεργους καιρούς που ζούμε φέτος ! Η περίοδος Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2020 είναι κρίσιμη αλλά θα υποδείξει και την ωριμότητα της Στρατηγικής κάθε Τουριστικής Επιχείρησης!

Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μουδιασμένες τις εξελίξεις μετά την άρση των μέτρων λειτουργίας τους λόγω της πανδημίας, αναζητώντας την Βέλτιστη Στρατηγική για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν το πελατολόγιό τους.
Εφαρμόζοντας μία βραχυπρόθεσμη τακτική, υπό το άγχος της μειωμένης ρευστότητας, ο κίνδυνος να πληγεί η αξιοπιστία της επιχείρησης είναι παρών!

Ποια είναι τα στρατηγικά βήματα που μπορεί να ακολουθήσει μία επιχείρηση, αποφεύγοντας λάθη που μακροπρόσθεσμα θα είναι δύσκολο να διορθωθούν;

Συγκεντρώσαμε  5 tips, DO’s και DON’Ts, για την Στρατηγική της Τουριστικής Επιχείρησης της Επόμενης Ημέρας για το Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2020 που μπορούν να αποτελέσουν μία πετυχημένη τακτική για την ανάκαμψη των επιχειρήσεων!

Η στρατηγική των μεγάλων εκπτωσεων HOSTCOMPASS

1. Στρατηγική μεγάλων εκπτώσεων: Προσοχή στο παιχνίδι μείωσης της τιμής.

Η πρώτη στρατηγική που έρχεται στο μυαλό για να τονωθεί η κίνηση των πελατών της επιχείρησης είναι η έκπτωση.
Η έκπτωση είτε με όρους μείωσης κόστους, είτε ως μείωση της προσφερόμενης υπηρεσίας ή προϊόντος.

Η έκπτωση θα πρέπει να γίνεται με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο, ώστε να μην συνδυάζεται στο μυαλό του επισκέπτη ως έκπτωση στην ποιότητα της διαμονής, της καθαριότητας ή του service της τουριστικής επιχείρησης.

Μία στρατηγική μεγάλων εκπτώσεων βραχυπρόθεσμα, που φαίνεται η σωστή τακτική για την τουριστική επιχείρηση κατά την διάρκεια μίας οικονομικής ύφεσης, μπορεί να παρακαμφθεί πολύ δύσκολα τα επόμενα χρόνια.

Η μελλοντική αύξηση τιμών την επόμενη χρονιά, θα ξαφνιάσει τους πελάτες της τουριστικής επιχείρησης, καθώς θα περιμένουν αυξημένες παροχές για να δικαιολογήσουν την αύξηση της τιμής που πληρώνουν. Είστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο;


η στρατηγικη του Customer Satisfaction HOSTCOMPASS

2. Έκπτωση ; Ποτέ στο customer satisfaction!

Επιλέξατε να εφαρμόσετε την στρατηγική μείωσης τιμών;
Είναι θεμιτό να μειώσετε τις τιμές, αλλά βάλτε ένα όριο που δεν θα σας δυσκολέψει όταν θελήσετε να επαναφέρετε την μέση τιμή ανά δωμάτιο το επόμενο έτος.

Παρόλ’ αυτά ΜΗΝ την εφαρμόσετε καθολικά αλλά σε επιμέρους υπηρεσίες που προσφέρει το Ξενοδοχείο ή η Τουριστική Βίλλα. Για παράδειγμα, επιλέξτε την έκπτωση τιμής στα menu του εστιατόριου ή τα αναμνηστικά δώρα στο gift shop που φιλοξενεί η τουριστική επιχείρηση, διατηρώντας  την τιμή δωματίου στα ίδια επίπεδα.

Η Εμπειρία Διαμονής, το Customer Experience, θα πρέπει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ανεξάρτητα της δυσκολίας που αντιμετωπίζουμε για το καλοκαίρι 2020.

Αν χρειαστεί να μειώσετε το κόστος, κάντε το σε τμήματα του ξενοδοχείου που έχουν το μικρότερο αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των πελατών και την εικόνα του ξενοδοχείου. Ποτέ στο Customer Satisfaction!
Εάν η Ικανοποίηση Πελάτη(=Customer Satisfaction) και η Ποιότητα των Υπηρεσιών επηρεαστούν αρνητικά, θα είναι πιο δύσκολο τόσο να διατηρήσετε τους σημερινούς πελάτες σας όσο και να προσελκύσετε νέους πελάτες μετά το πέρας της ύφεσης.

Μια κατάσταση δυσκολίας δεν διαρκεί για πάντα, και χωρίς την κατάλληλη Στρατηγική marketing,  μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ανακάμψει το ξενοδοχείο αν οδηγηθείτε σε περικοπές για να εξοικονομήσετε κάποιο ποσό!


Η Στρατηγική της Αισθητικής και της Διακοσμησης HOSTCOMPASS

3. Ανακαίνιση; όχι φέτος! Επενδύστε στην Αισθητική και στην Διακόσμηση του χώρου.

Στα πλαίσια της εξοικονόμησης χρημάτων, η ανακαίνιση εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου για το Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2020 δεν φαίνεται να εντάσσεται εύκολα στην στρατηγική της τουριστικής επιχείρησης.

Ναι! Δεν είναι καιρός για ριζικές κτιριακές επεμβάσεις, αλλά η φροντίδα στην Αισθητική και την Διακόσμηση Ξενοδοχείου είναι απαραίτητη!

Οι πελάτες αναζητούν να επιβεβαιώσουν στο μυαλό τους την ορθή επιλογή που έκαναν για το Καλοκαίρι- Φθινόπωρο 2020: προτίμησαν την δική σας τουριστική επιχείρηση! Η προσεγμένη αισθητική, χωρίς εκπτώσεις, και η επιμελημένη Διακόσμηση Ξενοδοχείου λειτουργεί ως απτή απόδειξη ότι είστε δίπλα στον πελάτη σας, δίνοντας προσοχή στην λεπτομέρεια …ακόμα και σε δύσκολους καιρούς.

Αναβαθμίστε την αισθητική εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, όπως αρμόζει στον στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησής σας και το branding, επενδύοντας στο κατάλληλο διακοσμητικό στυλ, στην επίπλωση, στον λειτουργικό και διακοσμητικό φωτισμό, στην διακόσμηση εσωτερικού χώρου, σε στοιχεία δηλαδή που κερδίζουν τις εντυπώσεις και αντιλαμβάνονται άμεσα οι επισκέπτες σας.

Οnline Στρατηγική_ η δύναμη των social media

4. Η δύναμη του internet στην Στρατηγική της Τουριστικής Επιχείρησης

Η αμηχανία που νιώθουν οι επιχειρήσεις αυτή την εποχή, οδηγεί σε μία επικοινωνιακή αδράνεια.

Φαίνεται να μην έχουν τι να επικοινωνήσουν με τους δυνητικούς πελάτες τους και επιλέγουν …την σιωπή!
Σε ένα κόσμο που βάλλεται από την υπερβολική πληροφόρηση καθημερινά, πώς μπορεί ο πελάτης να διακρίνει την επιχείρηση που τον ενδιαφέρει για την διαμονή του, αν η Τουριστική Επιχείρηση είναι …απούσα;

Ο πιο διαδραστικός τρόπος επικοινωνίας με ένα ευρύ κοινό πελατών είναι η συστηματική παρουσία στα social media.
Η δύναμη του internet μπορεί να διαχύσει το μήνυμα της επιχείρησης και να μεταφέρει τις προσφορές, τα νέα της επιχείρησης, την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κτλ σε ένα ευρύ κοινό από παλιούς και νέους πελάτες.   

Συνδυάζοντας την online παρουσία στα social media με την στοχευμένη διαφήμιση, στα πλαίσια της στρατηγικής marketing της τουριστικής επιχείρησης,  τα αποτελέσματα μπορούν να είναι πολύ ενθαρρυντικά!

Η Στρατηγική ανάδειξης μέσω των γειτονικών επιχειρήσεων

5. Στρατηγική Επιχείρησης με έμφαση …τον γείτονα!

Στην φετινή δοκιμασία παραμένουμε …ενωμένοι, ενώ εκμεταλλευόμαστε την δύναμη της ομάδας και ενισχύουμε τις συμπράξεις σε τοπικό επίπεδο. Ναι! Η στρατηγική της τουριστικής επιχείρησης μπορεί να εμπεριέχει και … την γειτονική επιχείρηση!

Η στρατηγική της τουριστικής επιχείρησης για το Καλοκαίρι –Φθινόπωρο 2020 μπορεί να εμπλουτίζεται από συνδυαστικές προσφορές με άλλες επιχειρήσεις π.χ. εστίασης, ομορφιάς, ανταλλάσοντας συστάσεις μεταξύ των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή.

Η συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων με αμοιβαίο όφελος, θα δημιουργήσει μία πρόσθετη ροή εσόδων προς την τουριστική επιχείρηση που στηρίζεται στην ενίσχυση συμπράξεων των τοπικών επιχειρήσεων.

 

 

Eυαγγελία Παπαδημητρίου
Αρχιτέκτων Μηχανικός & Interior Designer

 

Tags: branding, Concept idea & Branding Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Concept idea +branding, Κρατήσεις

Νέο Έργο Ανακαίνισης & Διακόσμησης!

Εγγραφείτε στην email list μας για να μαθαίνετε
Πρακτικές Λύσεις και Design Εφαρμογές
για τα Τουριστικά Καταλύματα

Δείτε το Νέο Βίντεο στο YouTube!