5 must-do-tips για την θερινή διακόσμηση εστιατορίου στην τουριστική επιχείρηση

5 must-do-tips για την θερινή διακόσμηση εστιατορίου στην τουριστική επιχείρηση

Η θερινή περίοδος λειτουργίας των επαγγελματικών χώρων εστίασης έχει τους δικούς της κανόνες! Ενώ οι πελάτες βρίσκονται σε ψυχολογία διακοπών, το προσωπικό και η τροφοδοσία δουλεύουν ασταμάτητα!

‘Ένα υπαίθριο εστιατόριο- ή καφέ- θα πρέπει να διαθέτει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό ενφωτισμόός χειμερινού χώρου αλλά ταυτόχρονα να ενσωματώνει :

-την πρόβλεψη για την μεταβολή των καιρικών συνθηκών,

-την εργονομία, την ασφάλεια και την υγιεινή και

-την αισθητική της επιχείρησης που θέλουμε να ‘’περάσουμε’’ προς τους πελάτες.

 Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να αναδεικνύουν έντονα την διάθεση …διακοπών και χαλάρωσης.

 

Ποια στοιχεία χρησιμοποιούμε για την θερινή διακόσμηση ενός υπαίθριου εστιατορίου ή καφέ ξενοδοχείου ή συγκροτήματος ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων;

Ξεκινούμε με τα μικροέπιπλα.
Πρόκειται για βοηθητικά ή διακοσμητικά έπιπλα, που συνοδεύουν τα τραπέζια φαγητού ή τις lounge διαμορφώσεις όπου σερβίρεται γρήγορο γεύμα ή ποτό. Χαμηλά τραπεζάκι, oriental δίσκοι, πολύχρωμα outdoor υφασμάτινα σκαμπώ.

Η παρουσία τους θα εξυπηρετήσει τους πελάτες αλλά θα προσδώσει ένα πιο ταξιδιάρικο ύφος, που απαιτείται στους θερινούς χώρους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κυρίαρχο ρόλο παίζει – όπως πάντα- ο σωστός φωτισμός.
Σωστός μπορεί να θεωρηθεί ο φωτισμός, όταν έχουν προβλεφθεί τόσο τα απαραίτητα επίπεδα φωτισμού σε λειτουργικό επίπεδο, αλλά και η διακοσμητική ανάδειξη του χώρου.

Με τον λειτουργικό φωτισμό θα φωτίσουμε τα τραπέζια φαγητού, τις ράμπες, τα σκαλοπάτια, την πισίνα, την σήμανση του υπαίθριου εστιατορίου. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε τα ατυχήματα, ενώ βοηθούμε τους πελάτες να εξυπηρετηθούν.

Προσοχή! Το σύστημα φωτισμού θα πρέπει να προσαρμόζεται με την ώρα της ημέρας και την αντίστοιχη χρήση του χώρου, ενώ θα πρέπει να έχει προβλεφθεί και βοηθητικός φωτισμός π.χ. ρεσώ, επιδαπέδια φανάρια, σε περίπτωση που οι χώροι μας παραμένουν υποφωτισμένοι.

Με τον διακοσμητικό φωτισμό θα δημιουργήσουμε …ατμόσφαιρα!

Χρησιμοποιούμε λεντοταινίες σε θερμό χρώμα, έμμεσο φωτισμό, κηροπήγια, ενώ δημιουργούμε πολλαπλές συνθέσεις από φωτιστικά και αναδεικνύουμε ορισμένα ιδιαίτερα σημεία του χώρου. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ονειρικό σκηνικό που ευνοεί την …κατανάλωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος και αέρας!

Η χρήση των εξωτερικών χώρων επηρεάζεται άμεσα από την ηλιοφάνεια, την αντηλιά, την καλοκαιρινή μπόρα και τα μελτέμια, καθώς ένας ειδυλλιακός χώρος εστίασης μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αφιλόξενος, εξαιτίας των καιρικών φαινομένων.

Η σωστή διαμόρφωση του υπαίθριου εστιατορίου θα πρέπει να περιλαμβάνει πρόβλεψη σκίασης και στέγασης του χώρου εξυπηρέτησης των πελατών, καθώς και συλλογής των βρόχινων υδάτων.

 

Στέγαστρα, εφελκυόμενες μεμβράνες, τεντόπανα, καλαμωτές, επιτοίχιες ομπρέλες σε κασετίνα, ομπρέλες με επιδαπέδια βάση…είναι μερικές από τις εναλλακτικές σκίασης που θα χρειαστεί να εφαρμόσετε.

Προτιμήστε ευέλικτες λύσεις που δεν δεσμεύουν χώρο τραπεζοκαθισμάτων και που μπορούν να λειτουργήσουν και ως κομψά, αρχιτεκτονικά στοιχεία στο χώρο.

 

 

 

 

Last but …definitely not least! Απαραίτητη είναι η παρουσία διακοσμητικών ειδών που συνοδεύουν το καλοκαιρινό σκηνικό. Ακόμα και αν έχετε στήσει με επιμέλεια την συνολική θερινή διαμόρφωση του εστιατορίου, τα διακοσμητικά είδη είναι
οι …πρωταγωνιστές!

Aιώρες, κούνιες, γυάλινα βάζα, κεραμικές συνθέσεις , ξύλινα είδη με αναφορά στην θάλασσα… τοποθετούνται στα τραπέζια, στο δάπεδο, σε εσοχές ακόμα και στην οροφή, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν το θερινό σκηνικό και να τραβήξουν τα βλέμματα.

 

 

Ολοκληρώστε την θερινή σκηνογραφία του εστιατορίου τουριστικής επιχείρησης με…φυτεύσεις. Η νέα διακοσμητική τάση των τελευταίων χρόνων υποβάλλει την έντονη χρήση πρασίνου στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

 

 

 

 

 

Η υπηρεσία διαμόρφωσης εξωτερικού χώρου ξενοδοχείου και ενοικιαζόμεων δωματίων και διαμερισμάτων περιλαμβάνεται στα πακέτα υπηρεσίας της HOSTCOMPASS, BASIC, ELEGANT και PREMIUM

Eυαγγελία Παπαδημητρίου,Αρχιτέκτων Μηχανικός & Interior Designe

Eυαγγελία Παπαδημητρίου
Αρχιτέκτων Μηχανικός & Interior Designer

Tags: Διακόσμηση, Διακόσμηση Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων, Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων Ξενοδοχείου & Ενοικιαζόμενων Δωματίων

Νέο Έργο Ανακαίνισης & Διακόσμησης!

Εγγραφείτε στην email list μας για να μαθαίνετε
Πρακτικές Λύσεις και Design Εφαρμογές
για τα Τουριστικά Καταλύματα

Δείτε το Νέο Βίντεο στο YouTube!