Xenia 2018.Τι -ΔΕΝ- είδαμε φέτος στην έκθεση (ενώ το θέλαμε!)

Xenia 2018.Τι -ΔΕΝ- είδαμε φέτος στην έκθεση (ενώ το θέλαμε!)

Μετά από 3 ημέρες διαλέξεων, παρουσιάσεων, ομιλιών, ραντεβού, ενημέρωσης  και …χιλιόμετρα περπάτημα στα Hall 1-4, του Μetropolitan Expo, ολοκληρώθηκε η κλαδική έκθεση Xenia2018, η έκθεση- αφιέρωμα στα ξενοδοχεία, στις τουριστικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες.

Η επίσκεψή μας εκεί, πέρα από την στήριξη που θέλαμε να παρέχουμε σε συνεργάτες –εκθέτες, είχε στόχο την ενημέρωσή μας και την ψηλάφιση του παλμού για το Τουριστικό 2019 που … καταφτάνει σε λίγο.

Ας αρχίσουμε με το τι είδαμε και την αξιολόγηση της έκθεσης.

Χρονικά τοποθετημένη στα τέλη του χρόνου, η έκθεση αποτελεί  μία καλή ευκαιρία για τους επαγγελματίες που διαθέτουν κυρίως θερινά καταλύματα, να ενημερωθούν και να οργανώσουν τις παραγγελίες τους αναφορικά με τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό για την σεζόν που πρόκειται να ξεκινήσει.

Ήταν μία οργανωμένη κλαδική έκθεση, με αυξημένη επισκεψημότητα σε σύγκριση με το 2017, την οποία επισκέφτηκαν και πολλοί ξένοι επισκέπτες.
Η διοργανώτρια εταιρεία επιμελήθηκε την συντονισμένη προβολή της έκθεσης τόσο στην τηλεόραση, όσο και στα social media, ενώ δεν παρέβλεψε την εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών από την επαρχία και το σταθμό του μετρό.

Σε επίπεδο περιεχομένου, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι υπήρχε ικανοποιητικός αριθμός εκθετών ανά κατηγορία υπηρεσίας και είδος προϊόντων, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να μπορεί να κάνει μία… συνολική έρευνα αγοράς!

Στα εξαιρετικά σημεία της έκθεσης θα προσθέσουμε την προσπάθεια ανάδειξης του ξενοδοχείου, όχι μόνο ως χώρου διαμονής αλλά ως ολότητα υπηρεσιών και εμπειριών! Παρακολουθήσαμε με χαρά την σύνδεση του ξενοδοχείου ως ακίνητο, με την προώθηση της επιχείρησης (στρατηγικές marketing), την ενσωμάτωση digital υπηρεσιών και αυτοματισμών με τα συστήματα κρατήσεων και hotel management.

Επιπλέον, βρήκαμε σε σωστή κατεύθυνση, τις δράσεις ενημέρωσης και σεμιναρίων με ομιλητές-εμπειρογνώμονες του κλάδου.

Ας κοιτάξουμε τώρα και με μία άλλη οπτική την Xenia2018…

H έκθεση ήταν φανερά προσανατολισμένη στην Αθηναϊκή αγορά.
Οι περισσότεροι εκθέτες απευθύνονταν στα ξενοδοχεία εντός Αττικής και στα θερινά καταλύματα, με αποτέλεσμα καταλύματα χειμερινών προορισμών να βρίσκουν μικρό ενδιαφέρον.
Mας έλειψε η διάθεση από πλευράς εκθετών να αναζητήσουν ή να προβάλλουν την δράση τους και εκτός τειχών της πρωτεύουσας, δέιχνοντας πόσο σημαντικές είναι οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις της επαρχίας!

Μιλώντας για τον τοπικό χαρακτήρα… πού ήταν το ελληνικό design ; Η αισθητική των νησιών μας; Και το greek chic minimal που τόσο αγαπά όλος ο πλανήτης και επιλέγει κάθε χρόνο;
Αντιθέτως είδαμε πολλές εισαγωγές, απομίμηση προϊόντων μεγάλων Ιταλικών οίκων, την κυριαρχία του πολυκαρβονικού, τα βιομηχανικά υλικά να επικρατούν των φυσικών υλών και πολύ αισθητική…pinterest!

Οι εταιρείες φέτος είναι ξεκάθαρο ότι διάλεξαν να προβάλλουν την ποικιλία και όχι την… δημιουργικότητα ή την καινοτομία στο σχεδιασμό!

Στο σύνολο η έκθεση μας φάνηκε μία στοχευμένη αλλά υποτονική …HORECA!

Χωρίς το κέφι, την αισιοδοξία και τον παλμό που θα θέλαμε για έναν τόσο σημαντικό οικονομικό κλάδο, όπως ο ελληνικός Τουρισμός.

Ευχαριστούμε Xenia2018!Και του χρόνου!

Νέο Έργο Ανακαίνισης & Διακόσμησης!

Εγγραφείτε στην email list μας για να μαθαίνετε
Πρακτικές Λύσεις και Design Εφαρμογές
για τα Τουριστικά Καταλύματα

Δείτε το Νέο Βίντεο στο YouTube!